artikel headerimage

11/4/2022

Jeep Easter Safari: 6 concepts en 1 vernieuwde Wrangler Magneto EV

Als opwarming voor zijn traditionele Easter Safari in Moab, onthult Jeep zes conceptcars en een verbeterde versie van het Magneto concept, een voorbode van de elektrische Wrangler.

Elk jaar organiseert Jeep ter gelegenheid van Pasen een evenement in de woestijn van Moab, de Moab Easter Safari. Dit is een kans voor de Amerikaanse constructeur om zijn modellen en klanten te tonen, en hen tegelijkertijd te belonen met over het algemeen extreme concept cars. 2022 is geen uitzondering op de regel met 6 concepts en een 2.0 versie van zijn 100% elektrische Wrangler Magneto, waarvan de eerste versie in 2021 werd onthuld. Van de 6 gepresenteerde concepts zijn er 5 afgeleid van de Wrangler, terwijl er één is gebaseerd op de nieuwe Grand Cherokee 4xe.

Jeep Wrangler Magneto 2.0Als er één 4x4 is die symbool staat voor vrijheid en avontuur zonder compromissen, dan is het de Jeep Wrangler wel. In 2021 onthulde de Amerikaanse constructeur een concept met de naam Magneto, een volledig elektrische wagen op basis van de Wrangler 3-deurs cabriolet. Jeep is terug met een 2.0 iteratie in 2022. In vergelijking met het oorspronkelijke concept is het uiterlijk ongewijzigd gebleven, maar zijn de prestaties sterk verbeterd. Hij behoudt zijn in 4 elementen verdeelde batterij voor een betere gewichtsverdeling en een ongewijzigde capaciteit van 70 kWh, maar zijn vermogen neemt toe van 285 tot 625 pk bij een koppel dat stijgt van 370 tot 1152 Nm!

Jeep Grand Cherokee Trailhawk PHEVNeem een Jeep Grand Cherokee 5-zitter in 4xe plug-in hybride vorm, rust hem uit met Quadra-Lift luchtvering, premium off-road banden en verpak hem in een exclusieve "Industrial Blue" kleur gecombineerd met een matzwarte motorkap en je krijgt het Trailhawk concept. Voeg daar blauwe sjorhaken, een dakdrager over een zwarte hemelbekleding en 4 led-mistlampen aan toe en Jeeps stijlvolle SUV wordt een milieuvriendelijke overlander. Al bij al is dit concept zeer realistisch en zou het een vrij accurate voorloper moeten zijn van een toekomstige Trailhawk-productieversie.

Jeep Rubicon 20th AnniversaryOm de 20e verjaardag van de Wrangler Rubicon te vieren, heeft Jeep een Wrangler uit 2003 grondig onder handen genomen met een 6.4 V8-motor met 443 pk en 610 Nm, waarmee hij in minder dan 5 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren en toch het meest uitdagende terrein aankan dankzij de 51 mm hogere ophanging en de grote 37-inchwielen op 17-inchvelgen. Het elektrisch bedienbare dak en de op maat gemaakte halve deuren maken de look compleet.

Jeep BobHet Bob-concept is ook gebaseerd op een Jeep Gladiator Rubicon en valt op door zijn ultrakorte achteroverhang, een verwijzing naar het "bobben" waaraan hij zijn naam dankt. Het concept is 305 mm korter dan het productiemodel en heeft nieuwe bumpers voor geoptimaliseerde aan- en afloophoeken. Naast een versterkte en verhoogde ophanging, Dynatrac Pro-Rock 60-assen, King-veren en Bypass-dempers, profiteert hij van 40-inch wielen om het beste te halen uit zijn V6-dieselmotor gekoppeld aan een 8-trapsautomaat.

Jeep D-CoderHet D-Coder concept, dat de personalisatiemogelijkheden van de Jeep-accessoires demonstreert, onderscheidt zich door zijn met een QR-code uitgeruste onderdelen, terwijl de V6 3.6 in alle omstandigheden kan ademhalen dankzij de JPP-snorkel. Rotsachtig terrein wordt vergemakkelijkt door beschermende rails aan de onderzijde van de auto.

Jeep BirdcageDe Birdcage is ook gebaseerd op de Wrangler 4xe en wordt voorgesteld als een "extreme 4x4-machine in openlucht", ook uitgerust met talrijke accessoires van JPP en Mopar. Hij heeft een Eagle Brown kleurenschema met Granite Crystal accenten en een aangepaste motorkap waarbij de voorruit verwijderd is.

Hij wint 5 cm in de hoogte en een speciale bumper met een beschermende plaat onder de motor. Aan de achterzijde worden de lichten beschermd door aluminium elementen terwijl de 17-inch wielen zijn uitgerust met 37-inch terreinbanden. Het dakrek heeft een versterkte laadbak die tot 272 kg kan dragen.

Jeep '41Het nieuwste concept draagt de naam '41 als eerbetoon aan de originele Willys MB en heeft een gemilitariseerde look met zijn matte 'olijfgroene' lak in combinatie met zwarte bumpers en een beigedakbekleding. Op technisch vlak wordt onder de motorkap gebruik gemaakt van de PHEV-aandrijflijn uit de Wrangler 4xe, wat een elektrische actieradius oplevert van ongeveer 34 km en een theoretisch brandstofverbruik van 4,8 l/100 km, ondanks de wielen met een diameter van 25 inch. Het interieur is voorzien van stoffen stoelen, verborgen digitale elementen en een Rhino-vloerbedekking.