artikel headerimage

07/1/2022

Nieuwe exclusieve en gelimiteerde speciale serie: de Abarth 595 "Spa-Francorchamps"

Het merk met de Scorpione begint 2022 met een knaller door de onthulling van een unieke en exclusieve Belgische editie "geïnspireerd door het mooiste circuit ter wereld": de nieuwe 595 "Spa-Francorchamps". Deze unieke editie belichaamt perfect de ziel van het merk, in termen van prestaties, stijl en sportiviteit.

De Abarth 595 Spa-Francorchamps, beschikbaar als berline en cabriolet, is gebaseerd op de 595 "F595" versie met specifieke aanpassingen: verkrijgbaar in zwart, geel en rood (Rosso Abarth, Giallo Modena, Nero Scorpione), voorzien van de contrasterende "Kit Colori" (bijpassende bumper inserts, remklauwen en spiegelkappen), specifieke Abarth stickers aan de zijkant, 17" lichtmetalen velgen, een onderscheidende badge op de kofferbak, rode veiligheidsgordels, een genummerde badge op het dashboard met de "Spa-Francorchamps" handtekening en het nieuwe Record Monza Sovrapposto uitlaatsysteem. Deze unieke editie heeft een sterke persoonlijkheid, die de nuances van het Abarth-karakter benadrukt.

Sportief en toegankelijk

De Abarth 595 Spa-Francorchamps is beschikbaar in berline- en cabrioletversie en wordt gekenmerkt door zijn sportieve karakter dat rechtstreeks op het circuit is geïnspireerd. Hij is uitgerust met een 1.4 T-jet motor die 165 pk ontwikkelt, een ideale auto voor wie de adrenaline van de racewereld zoekt, zowel op het vlak van prestaties als op technisch vlak. De 1.4 T-jet motor wordt gecombineerd met een mechanische transmissie, maar kan op verzoek worden uitgerust met een Abarth gerobotiseerde sequentiële transmissie met paddle shifters. De 1.4 T-jet voldoet aan de Euro 6D Final homologatienormen.

Sportief maar toch toegankelijk, de 595 Spa-Francorchamps versie is een perfect voorbeeld van de unieke positionering van het merk Abarth en biedt alle standaarduitrusting die nodig is om het rijplezier te garanderen dat typisch is voor de Scorpio wagens, te beginnen met de "Scorpio Mode" sport keuzeschakelaar. Het indrukken van deze knop op het dashboard beïnvloedt het maximumkoppel, de kalibratie van de stuurbekrachtiging en de reactie van de motor op het gaspedaal, en maakt ze scherper. Op technologisch vlak is de 595-versie standaard uitgerust met een 7" touchscreen radio die compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto™ en, tot grote vreugde van de Abarth-liefhebbers, met een nieuw start/stop-scherm.

Adrenaline gegarandeerd op het Circuit de Spa-Francorchamps

Natuurlijk gaat deze exclusieve serie over stijl, maar dat is niet alles. De band van Abarth met het circuit van Spa-Francorchamps gaat nog verder. Elke persoon die een van de 150 auto's in bezit neemt, krijgt een persoonlijke uitnodiging voor een 'Circuit Experience' in 2022. Tijdens dit evenement zal het Circuit volledig en exclusief voorbehouden zijn voor de Abarth 595 Spa-Francorchamps en zijn eigenaars, wat garant staat voor een onvergetelijk en uniek moment van plezier op het mooiste circuit ter wereld, georganiseerd rond deze echte "verzamelaar".