artikel headerimage

13/12/2021

Jeep® Wrangler 4xe - de nieuwigheden voor 2022

De nieuwe Jeep Wrangler 4xe plug-in hybride, die afgelopen zomer werd gelanceerd, is de meest capabele, krachtige, efficiënte, milieuvriendelijke, technisch geavanceerde en connected Wrangler die ooit op de Europese markt is geïntroduceerd. Hij markeert een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het merk en een verdere stap in de richting van de elektrificatie van het hele gamma.

Met zijn plug-in hybride aandrijflijn stelt de Wrangler 4xe klanten in staat om volledig elektrisch en emissievrij te rijden tijdens hun dagelijkse woon-werkverkeer in de stad, en om te genieten van een efficiënte en leuke rijervaring op de weg, terwijl ze in de buurt van stilte genieten van geoptimaliseerde off-roadprestaties.

De Jeep Wrangler 4xe is sinds zijn commerciële lancering een hit bij Europese consumenten en bewijst dat terreinrijden groen kan zijn, emotie efficiënt kan zijn en elektrisch rijden leuk kan zijn. Met de introductie van het MY 2022 wordt de Wrangler line-up als plug-in hybride aangeboden, alleen op Europese markten met linkse besturing. Dit vormt een solide basis voor het plan van het merk om tegen 2025 70 % van alle Jeep-voertuigen die wereldwijd worden verkocht, aan te bieden met een optie voor een geëlektrificeerde aandrijflijn.

De Wrangler 4xe is de meest geconnecteerde Wrangler ooit en biedt een uitgebreide, geïntegreerde toolkit om te genieten, te beheren en de mobiliteitservaring uiterst gebruiksvriendelijk en leuk te maken met de volledige reeks Uconnect™-diensten die beschikbaar zijn op het Uconnect™ 8.4 NAV-systeem, inclusief de "My Uconnect"-app. De geavanceerde connectiviteit van de Wrangler 4xe is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van klanten en om hun 4xe-ervaring in alle omstandigheden te vereenvoudigen met een reeks apps die comfortabele en afstandsbediende bediening van veel voertuigfuncties mogelijk maken. Via de mobiele app "My Uconnect" hebben klanten toegang tot een reeks diensten om snel en eenvoudig de gebruiksstatus, het onderhoud, het zoeken naar oplaadpunten en eventuele moeilijkheden of noodgevallen - inclusief diefstal - te beheren.

Voor 2022 wordt nieuwe content geïntroduceerd om de Wrangler's openluchtconfiguraties en aanpassingsopties te verbeteren, waaronder een nieuw Jeep® Performance Parts (JPP) Genuine Gorilla Glass voorruit, een nieuwe Sunrider Flip top by Mopar en speciale kleuren om klanten de mogelijkheid te geven op te vallen in de stad en op het parcours.

Smart on-board connectiviteit - gebruiksvriendelijk en eenvoudig in gebruik

De nieuwe Wrangler 4xe is ontwikkeld om state-of-the-art technologie en connectiviteit te bieden om tegemoet te komen aan de behoeften van de steeds veeleisender wordende klanten. Hij is uitgerust met UconnectTM services met specifieke connected services voor elektrisch rijden en geavanceerde connectiviteit. Deze omvatten MyAssistant, MY Car, My Remote en My eCharge.

  • UconnectTM Services bieden toegang tot een reeks functionaliteiten via verschillende touchpoints, waaronder de My Uconnect mobiele app, smartwatch, website en knoppen op het dashboard van het voertuig. Uconnect™ Services zijn beschikbaar op alle uitrustingsniveaus in combinatie met de 8,4" infotainmentsystemen, om geavanceerde connectiviteit en een reeks diensten voor veiligheid en comfort te bieden. Deze diensten zijn onderverdeeld in basispakketten, zoals My Assistant, dat al actief is op het moment van aankoop, en standaardpakketten die gratis door de klant kunnen worden geactiveerd, zoals My eCharge, My Car en My Remote.
  • My Assistant: verbindt de klant met een operator om geolokaliseerde pechverhelping aan te vragen in geval van pech en om hulp te krijgen bij technische problemen. In het My Assistant-pakket ontvangt de klant ook een maandelijks rapport per e-mail, waarin hij het actuele gebruik en de gezondheidstoestand van het voertuig kan nagaan.
  • My Car: controleert de staat en status van het voertuig via de smartphone en controleert het laadniveau van de accu, de bandenspanning, de kilometerstand en het onderhoudsschema.
  • My Remote: via een mobiele applicatie op hun smartphone kunnen klanten de exacte locatie van het voertuig vinden, de deuren vergrendelen en ontgrendelen, rijwaarschuwingen instellen op basis van de snelheid en positie van het voertuig en de locatie van laadstations bekijken op de mobiele applicatie.
  • My eCharge: beheert alle oplaadsessies, of het nu bij openbare oplaadpunten is, en identificeert snel het dichtstbijzijnde openbare oplaadstation, controleert de beschikbaarheid ervan, start het oplaadproces en rekent af. Het kan ook worden gebruikt om privé wallboxen te configureren en te bedienen.

Het aanbod van Uconnect Services wordt vervolledigd door een reeks diensten op aanvraag die kunnen worden aangekocht via het My Uconnect-webportaal. Deze diensten omvatten My Alert en specifieke oplossingen voor wagenparkbeheer die door Free2Move worden aangeboden.

My Alert waarschuwt klanten snel als hun auto is gestolen. Zodra de diefstal door de wetshandhaving is bevestigd, zal het operatiecentrum steun verlenen om het voertuig terug te vinden.

De Fleet Management-oplossingen zullen gericht zijn op het beheer van kleine wagenparken, met een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface en volledige functies voor toegang op afstand.

Nieuwigheden op de Jeep Wrangler 4xe 2022

Nieuw voor 2022 zijn onder meer de af fabriek leverbare voorruit Gorilla Glass van Jeep® Performance Parts (JPP) en de nieuwe exterieurlakken Silver Zynith Metallic Clear Coat en High Velocity Metallic Clear Coat, die een aanvulling vormen op het kleurenpalet van de Wrangler dat al bestaat uit Black, Bright White, Firecracker Red, Crystal Granite Metallic, Straw Gray, Hydro Blue en Snazzberry en Sarge Green (beide alleen leverbaar op de Sahara). Alle kleuropties zullen beschikbaar zijn in combinatie met een softtop, of een zwarte of carrosseriekleurige hardtop, afhankelijk van het uitrustingsniveau.

Bovendien, en in overeenstemming met het Jeep Wrangler ‘rotating colors’ programma, zullen de opvallende kleuren Tuscadero en Gobi het palet van heldere, speciale kleuren van de Jeep Wrangler aanvullen, die personalisatie en aantrekkingskracht toevoegen aan de Jeep Wrangler. Het is ook de eerste keer dat Tuscadero en Gobi te bestellen zijn op alle versies van de Jeep Wrangler: de eerstgenoemde is nu te bestellen tot en met januari 2022, terwijl de laatstgenoemde beperkt te bestellen zal zijn van de lente tot en met de zomer van 2022.

De 2022 Wrangler 4xe-modellen krijgen ook een voorruit van Jeep® Performance Parts (JPP) die af fabriek is uitgerust met Gorilla Glass (standaard op Rubicon en optioneel op Sahara), dat gebruikmaakt van dezelfde chemische versterkingstechnologie als schermen van mobiele telefoons. De combinatie van een ultradunne Gorilla Glass binnenlaag en een 52 procent dikkere buitenlaag maakt dit windscherm lichtgewicht, duurzaam en tot drie keer beter bestand tegen spaanders, barsten en breuken veroorzaakt door off-road stenen en puin die Jeep Wrangler eigenaren waarschijnlijk tegenkomen.

Ook voor eigenaars die snel en gemakkelijk van de open lucht willen genieten, zullen de 2022 Wrangler 4xe-modellen het nieuwe Sunrider-zonnedak bieden. Deze nieuwe optie voegt een softtop toe over de voorste rij van het voertuig, terwijl de rest van het dak een hardtop is. Hij kan worden geopend zodat de passagiers van de frisse buitenlucht kunnen genieten. Het paneel is gemaakt van zwarte keperstof, hetzelfde materiaal dat in sommige cabrioletkappen wordt gebruikt. De nieuwe Flip Top Sunrider is klaar voor installatie met montagerails en hardware inbegrepen.

Jeep Wrangler 4xe

100 procent onstopbaar, zoals Jeep traditie voorschrijft, en met ongekende functies is de nieuwe Wrangler 4xe de meest milieuvriendelijke en terreinauto geschikte Wrangler die er is. De prestaties zijn ook verbeterd: De Wrangler 4xe accelereert van 0 naar 100 km/u in 6,4 seconden en levert een maximaal gecombineerd vermogen van 380 pk en een koppel van 637 Nm. Bovendien drijft hij de 4x4 aan in 'puur elektrische' modus, met een nooit geziene regeling bij lage snelheid, en kan hij meer dan 50 km emissievrije 'puur elektrische' actieradius leveren (in de WLTP-stadscyclus), wat perfect is voor alledaags stadsgebruik. De batterij kan in minder dan drie uur volledig worden opgeladen tot 7,4 kWh, met opties voor planning en, met de Max Regen-functie, het verhogen van de lading van de batterij tijdens het uitrollen.

Het aandrijfsysteem van de Jeep Wrangler 4xe combineert twee elektromotoren, een 2,0-liter I-4 motor en een automatische 8-versnellingsbak voor een bijna geruisloze aandrijving en meer off-road capaciteiten zonder zorgen over de actieradius van de auto. Dankzij deze regeling kan de Trail Rated Jeep Wrangler een rijpakket behouden dat, afhankelijk van de uitvoering, bestaat uit twee geavanceerde, actieve, on-demand, full-time vierwielaandrijvingssystemen (Selec-Trac of Rock-Trac), Dana-assen van de volgende generatie, Tru-Lok elektrische vergrendelingen voor de voor- en achteras, een Trac-Lok sperdifferentieel en een elektronische stabilisatorstang vooraan.

De onmiddellijke beschikbaarheid van koppel en de verbeterde prestaties die worden beloofd door de combinatie van een turbobenzinemotor en een elektrische aandrijflijn, maken de onbetwiste offroadkampioen nog capabeler op het parcours. In het terrein tilt de 4xe-technologie de Wrangler Plug-In Hybrid naar een hoger niveau, met vierwielaandrijving in volledig elektrische modus voor veilige off-roadprestaties en het plezier om naar de geluiden van de natuur te luisteren. Met de E-Selec-modi kan de bestuurder de aandrijving van de Jeep Wrangler 4xe afstemmen op de reis: hybride, elektrisch en eSave, waarbij de lading van het batterijpakket wordt bewaard voor later gebruik. Het opladen van de Jeep Wrangler 4xe is ook gemakkelijk en intuïtief, dankzij specifieke openbare en thuislaadoplossingen met de easyWallbox - die een volledige lading biedt in minder dan 3 uur bij 7,4 kWh - aangeboden door Free2Move en Mopar®.

4xe is de nieuwe 4x4 van Jeep, een evolutie van het capability-concept, met toevoeging van duurzaamheid, efficiëntie en nog meer veiligheid en plezier. Elk model in de 4x4-lijn van Jeep, waaronder de Renegade 4xe, de Compass 4xe en de nieuwe Wrangler 4xe, biedt veel van de voordelen van elektrisch rijden, zoals lage bedrijfskosten, een stille werking en geen uitstoot in volledig elektrische modus, voor alledaagse stedelijke mobiliteit. Tegelijkertijd bieden de Jeep 4xe-modellen de flexibiliteit van een conventionele verbrandingsmotor om lange ritten aan te kunnen zonder zich zorgen te maken over de actieradius.

Jeep Wave

Vanaf 1 januari 2022 profiteren de Jeep Wrangler en het volledige Jeep-gamma van het nieuwe Jeep Wave-loyaliteitsprogramma, dat voordelen biedt zoals twee jaar gratis periodiek onderhoud, een toegewijde klantenservice met 24/7 pechassistentie en tal van exclusieve voordelen zoals het bijwonen van exclusieve evenementen die door Jeep® en zijn partners worden georganiseerd, uiteraard in lijn met de sanitaire regelgeving.