artikel headerimage

13/12/2021

Fiat Professional sleept drie prijzen in de wacht op de WHAT VAN? Awards

In het Verenigd Koninkrijk heeft Fiat Professional de 2022 What Van? Awards stormenderhand veroverd, met de Nieuwe Ducato als algemene Van van het Jaar en Grote Van van het Jaar, terwijl de E-Ducato Minibus opties ombouw Minibus van het Jaar werd.

De jury prees de Nieuwe Ducato voor zijn indrukwekkende technologie als het eerste bedrijfsvoertuig ooit dat profiteert van niveau 2 autonome Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), gericht op het verbeteren van de rijervaring terwijl de Ducato een veiligere omgeving wordt voor werk of vrije tijd.

Technologie zoals Adaptive Cruise Control, Lane Keep Assist en Traffic Jam Assist bieden onafhankelijke assistentie tijdens het rijden, accelereren en remmen, waardoor de Nieuwe Ducato autonoom rijden op niveau 2 kan bereiken.

Andere opvallende technologische voorzieningen zijn snelheidsbegrenzing, remcontrole voor onverwachte obstakels zoals voetgangers en fietsers, verkeersbordherkenning en bewaking van de oplettendheid van de bestuurder.

De Nieuwe Ducato is leverbaar met een elektrische aandrijflijn en een thermische aandrijflijn, gecombineerd met een gelikte handgeschakelde versnellingsbak en een automatische transmissie met negen versnellingen.

James Dallas, redacteur van What Van? gaf zijn commentaar op de Award: "De Fiat Professional Ducato blijft zich onderscheiden met nieuwe technologie, zoals niveau twee autonome Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), een nieuwe handgeschakelde versnellingsbak en een uitstekende automatische transmissie met negen versnellingen."

"De nieuwe Ducato rijdt prettig, is een praktische allesdrager en blijft het perfecte tegengif voor de herhaling van badge-swapping."