artikel headerimage

21/10/2021

New 500 is 'Small Car of the Year' bij News UK Motor Awards

De New 500, die door consumenten werd verkozen en door vooraanstaande autojournalisten op de shortlist werd geplaatst, wint de prijs ‘Small Car of the Year’ bij de News UK Motor Awards 2021.

Net als in voorgaande jaren hebben consumenten en autojournalisten van alle News UK-titels gestemd voor de News UK Awards om de beste auto's in alle autosegmenten te onderscheiden.

De News UK Motor Awards is de 10e overwinning in het Verenigd Koninkrijk en voegt zich bij de staat van dienst van de New 500, die al 'Green Car' op de 2020 French Motor Awards en 'Car of the Year and Best Small Electric Car' op Driving Electric omvat. Naast deze prestigieuze internationale onderscheidingen heeft hij ook de prijs "Best Design 2020" van het Duitse tijdschrift "Auto Motor und Sport" en het "Best Design Concept" bij de gerenommeerde internationale "Red Dot Design Awards" ontvangen.

De New 500, die in maart 2020 op de markt komt, heeft al tal van internationale prijzen gewonnen en is nu al de eerste elektrische stadsauto in Europa. De New 500 is de bestverkochte auto met een marktaandeel van bijna 28% in het segment van de stadsauto's in Europa, de leider op de markt van de stadsauto's in 12 landen en de bestverkochte auto op de totale EV-markt in Italië. Bovendien zal de New 500, na zijn lancering in Europa, Israël en Brazilië, 's werelds eerste volledig elektrische stadsauto worden.