artikel headerimage

01/10/2021

Familie (500)RED – (RED)EFINE UW TOEKOMST EN RED LEVENS

FIAT, Jeep en RAM zijn een partnerschap aangegaan met (RED) en verbinden zich ertoe om tussen 2021 en 2023 minimaal 4 miljoen dollar uit te trekken om het cruciale werk van het Global Fund in de strijd tegen pandemieën, waaronder AIDS en COVID-19, te ondersteunen. Vanaf vandaag betekent dit dat elk (FIAT)RED-voertuig dat wordt aangekocht uit de speciale (500)RED-familie de meest ethische en betekenisvolle tot nu toe is.

(RED) werd in 2006 opgericht om bedrijven en particulieren te verenigen rond de strijd om een einde te maken aan aids. Vandaag de dag bestrijdt (RED) twee pandemieën, AIDS en COVID-19, en heeft het bijna 700 miljoen dollar voor het Wereldfonds gegenereerd. Met dit geld zijn meer dan 220 miljoen mensen geholpen en met het door Stellantis toegezegde geld zullen meer levensreddende programma's worden gefinancierd waar zij het hardst nodig zijn. Door samen te werken met (RED), sluit Stellantis zich aan bij de strijd tegen pandemieën en geeft het zijn klanten een manier om ook mee te doen.

New (500)RED

De New (500)RED is de held van de avond, gecreëerd in samenwerking tussen FIAT en (RED) met een gemeenschappelijke boodschap: zorg dragen voor het milieu, de planeet en de mensen.

De overtuiging dat wij allen een rol kunnen spelen in de strijd tegen pandemieën en dat ieder van ons dus de drijvende kracht kan zijn achter verandering, ligt aan de basis van een ongebruikelijk besluit in het autolandschap, namelijk dat de bestuurdersstoel slechts één kleur heeft - rood - en de andere drie passagiersstoelen zwart. Een provocatie, een boodschap, een uitnodiging: wees "klaar" om op de bestuurdersstoel van de verandering plaats te nemen. Voor wie de voorkeur geeft aan uniforme kleuren, is het model ook verkrijgbaar met volledig zwarte zetels en het contrasterende (500)RED-logo, of volledig rood met een zwart logo.

FIAT wil de (RED) boodschap bij een zo breed mogelijk publiek brengen en daarom is deze speciale serie nu beschikbaar voor de hele 500-familie: De New (500)RED, (500)RED, (500X)RED en (500L)RED zullen daarom de kleur rood als onderscheidingsteken krijgen, zowel aan de buitenkant (van het koetswerk en de logo's tot de spiegelkappen en de designelementen op de lichtmetalen velgen) als aan de binnenkant (dashboard, designelementen op de vloermatten, en de exclusieve zetels van Seaqual®-garen, afgeleid van kunststoffen die uit de oceanen zijn teruggewonnen, met de FIAT-signatuur en het (500)RED-logo op de rugleuning). Rood zal niet de enige kleur zijn in de (RED) speciale serie; het kleurenpalet van het koetswerk omvat ook andere modelspecifieke tinten.

Alle modellen van de (500)RED-familie zijn uitgerust met een luchtfilter dat is behandeld met een uiterst doeltreffend (>99,9%) biocide tegen virussen en bacteriën, waardoor de verspreiding ervan in de cabine wordt tegengehouden. Bovendien zijn de oppervlakken van sommige onderdelen van het interieur waarmee klanten het vaakst in contact komen, zoals het stuurwiel, de zetels en het kofferdeksel, behandeld met een uiterst effectieve (tot 99,9% afhankelijk van het onderdeel) antimicrobiële behandeling tegen virussen en bacteriën, zodat klanten zich aan boord veiliger voelen.

Elke auto in de (500)RED-familie wordt geleverd met een welkomstpakket, inclusief een dispenser voor handdesinfecterend middel en een specifieke sleutelcover voor een laatste vleugje personalisatie. In dezelfde kit zullen NEW (500)RED klanten ook een exclusieve brief vinden, ondertekend door Olivier François en Bono, waarin zij welkom worden geheten in de (RED) gemeenschap.

De New (500)RED heeft ook andere onderscheidende kenmerken die hem onmiddellijk herkenbaar maken, te beginnen met het 500-logo op de voorkant en het FIAT-logo op de achterklep, nu voor het eerst rood als eerbetoon aan (RED). De speciale badge onderaan de achterruit en het 500-logo in het midden van het premium stuurwiel met Soft Touch-coating herinneren nog aan deze samenwerking.

Naast de nieuwe exclusieve kleur Red by (RED) is het model ook verkrijgbaar in Mineral Grey, Ice White en Onyx Black. Een andere atypische (RED) touch is het rood geanodiseerde aluminium gaspedaal, dat verkrijgbaar is in combinatie met een interieur met zwarte passagiersstoelen en de rode bestuurdersstoel.

De New (500)RED wordt aangeboden in twee koetswerkvarianten: hatchback en cabriolet met zwarte soft top, en met twee actieradiusniveaus: een 70 kW (95 pk) elektromotor met een actieradius tot 190 km (WLTP-cyclus); de andere 87 kW (118 pk) met een actieradius tot 320 km (WLTP-cyclus).De (500)RED is gebaseerd op de Dolcevita versie en, met de kenmerken die de hele (500)RED familie gemeen heeft, draagt hij het (500)RED logo op beide zuilen. De (500)RED Hybrid is verkrijgbaar in Pompeii Grey, Gelato White en Cinema Black, en natuurlijk ook in Passione Red.

Deze versie is ook verfraaid met chromen designelementen op de grille, de ‘snor’ vooraan en de deurgrepen, terwijl hij op het gebied van infotainment wordt geleverd met een 7" touchscreen radio met Apple CarPlay™, Android Auto™, en 15" of 16" lichtmetalen wielen.

Hij is verkrijgbaar als hatchback met panoramisch glazen dak en als cabriolet met zwarte soft top en wordt aangedreven door een 70 pk sterke 1,0-liter Mild Hybrid motor.

De (500X)RED is gebaseerd op de Cross-versie en is verkrijgbaar als hatchback en als cabriolet met een zwarte Dolcevita soft top. Het (500)RED-logo prijkt op de voorportierstijlen als aanvulling op de designelementen die de (RED) speciale serie deelt. Naast Passione Red omvat het kleurenpalet Moda Grey, Gelato White en Cinema Black, alle met rode motieven. Het interieur heeft een elegante donkere tint en de zwarte zetels zijn afgewerkt met rode sierstrips en rode stiksels op de armleuning. Connectiviteit wordt gegarandeerd door het Uconnect-systeem met een 7'' touchscreen met Apple CarPlay™ en Android Auto™. (500X)RED is uitgerust met 19'' lichtmetalen velgen, parkeer- en schemersensoren, mistlampen en automatische klimaatregeling.

De auto wordt aangeboden met twee benzinemotoren - de 120 pk 1.0-liter en 150 pk 1.3-liter Firefly modellen - en één dieselmotor 1.6 Multijet 130 pk.

Ten slotte draagt de (500L)RED de signatuur van deze samenwerking op zijn voordeurstijlen. Naast Passione Red omvat het kleurenpalet Moda Grey, Gelato White en Cinema Black, die allemaal met een optioneel zwart dak kunnen worden besteld. De velgen zijn beschikbaar in twee maten - 16" en 17" - en de specificaties worden vervolledigd met automatische klimaatregeling, regen- en schemersensoren en cruise control met snelheidsbegrenzer. De auto is verkrijgbaar met de 1,4-liter 95 pk MPI-benzinemotor.

Electrische scooter (500 Iride)RED

De (500)RED-familie is verrijkt met een extra optie; geen nieuwe feature of design cue, maar een aanvullend mobiliteitssysteem dat ook de last mile duurzaam maakt. Naast de speciale serie is er ook de (500 Iride)RED, vervaardigd door Mopar. "500 Iride" - waarvan de naam is geïnspireerd op de iconische ronde koplampen van de 500 - is een duurzame oplossing voor pendelaars: ontworpen om perfect in de kofferbak van de 500 te passen, zal de elektrische scooter zorgen voor duurzame en comfortabele mobiliteit, zelfs voor het laatste stukje van de reis naar het hart van de stad.

De "500 Iride" elektrische scooter is opvouwbaar en weegt 15 kg, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is. Hij heeft een bereik van maximaal 30 km, een maximumsnelheid van 25 km/u en is in slechts 4,5 uur opgeladen met de meegeleverde thuislader. Bovendien kan de speciale app worden gebruikt om informatie te bekijken en instellingen en delen rechtstreeks vanaf uw smartphone te beheren.