artikel headerimage

22/9/2021

Giulia en Stelvio "6C Villa d'Este": een eerbetoon aan het summum van elegantie

De nieuwe Alfa Romeo Giulia en Stelvio '6C Villa d'Este' maken hun debuut. Ze putten uit het onbetaalbare erfgoed van het merk en belichamen de elegantie ervan. Ze hebben specifieke technische en esthetische kenmerken, waaronder de drielaags Etna-rode lak, een verwijzing naar het origineel uit 1949. De nieuwe gelimiteerde editie is qua kleuren en designelementen geïnspireerd op de elegantie van de 6C 2500 SS Coupé die Alfa Romeo in de jaren '40 produceerde, een waar meesterwerk van de 20e-eeuwse autokunst.

Tijdens de editie 1949 van het Concorso d'Eleganza di Villa d'Este won deze auto de "Reférendum Grand Prix" - de prijs die rechtstreeks door het publiek werd toegekend, waardoor hij voor altijd synoniem is met de geest van het evenement.

Een exclusieve speciale serie, rijkelijk uitgerust

Vervolgens betreden we een aangenaam salon in beweging, uitgerust met de beste technische voorzieningen van Alfa Romeo, voor rijplezier en comfort, zowel voor de bestuurder als voor de passagiers. Er wordt een breed scala aan motoren aangeboden. De Giulia is uitgerust met de 2.2 Turbo 190 pk dieselmotor of de 2.0 Turbo 200 pk benzineversie, beide met achterwielaandrijving. De Stelvio wordt aangeboden met de 210 pk sterke 2.2 Turbo of de 280 pk sterke 2.0 Turbo, beide vierwielaangedreven dieselmotoren met vier aluminium cilinders en een koolstofvezel krukas, in combinatie met een automatische 8-versnellingsbak. Naast het lakwerk is de speciale serie voorzien van verchroomde zijruitomlijstingen en lichtmetalen velgen met vijf gaten van 21 inch voor de Stelvio en 19 inch voor de Giulia. In het interieur zijn de verwarmde en elektrisch verstelbare beige premium lederen zetels geborduurd met de woorden "6C Villa d'Este" op de hoofdsteunen vooraan. Het dashboard onderscheidt zich ook door het borduurwerk en het silhouet. De aluminium stuurkolombedieningshendels voor de automatische transmissie zijn eveneens standaard. Natuurlijk is hij ook uitgerust met ADAS Level 2, een achteruitkijkcamera met dynamisch raster, sensoren voor en achter, een draadloze lader en een automatisch bediende achterklep.

Vakmanschap en aandacht voor detail

De 6C 2500 SS "Villa d'Este" is een van de laatste modellen van Alfa Romeo met een ladderchassis dat los staat van de carrosserie. Er werden slechts 36 modellen geproduceerd, allemaal verschillend van elkaar, op maat gebouwd volgens de wensen van de klant en de inspiratie van de bodybuilders. Een ideaal voorbeeld van de Italiaanse knowhow, het onnavolgbare vakmanschap en de aandacht voor detail, die nog steeds terug te vinden is in de modellen van Alfa Romeo, om zijn waarden van Made in Italy-raffinement en -onderscheiding te belichamen.

Een emblematische locatie, deel van de geschiedenis van het merk

De band tussen Alfa Romeo en Villa d'Este begon met de diepe verbondenheid tussen Milaan - de geboortestad van Alfa Romeo - en het Comomeer, lange tijd de thuishaven van de aristocratie van de stad en een uitstalraam van Italiaanse topkwaliteit voor de wereld. Deze zelfde band heeft de tand des tijds doorstaan en is tot op de dag van vandaag sterk. Zelfs toen de autowereld overschakelde op massaproductie en het Concorso d'Eleganza een glansrijke herinnering werd aan een vervlogen tijdperk, leende Villa d'Este zijn charme voor fotoshoots, evenementen, presentaties en bijeenkomsten, waarbij veel van de klassieke auto's en concepten van het merk Biscione prestigieuze prijzen in de wacht sleepten.

Een blijvende aantrekkingskracht

Een dergelijke rijkdom aan kenmerken en betekenissen vereiste een geschikt uitzendmedium: de nieuwe reclamespot voor deze bijzondere serie. De reclame, geregisseerd door het productiebedrijf Mercurio en geregisseerd door Marco Gentile, verbindt het verleden met het heden, bevestigt hun verbondenheid en onderstreept de eeuwige sensatie van het rijden in een Alfa Romeo.