artikel headerimage

04/8/2021

500X Yacht Club Capri, de eerste “openlucht” versie

De Fiat 500X Yacht Club Capri komt bovenop de Cross- en Sport-varianten en is de eerste “openlucht” 500X. Met een druk op de knop opent de elektrische “Dolcevita” kap en is een vrije blik op de hemel mogelijk.

Met de lancering van de ‘groene pas’ heropent Europa op 1 juli de onderlinge grenzen. De wens om weer plezierige dingen te mogen en kunnen ontdekken, brengt ons terug naar de sfeer van Dolce Vita die zich uitstrekte over de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Toen Rome, Cortina d'Ampezzo, Portofino en Capri het decor werden voor de internationale jetset. Hier in Italië vonden ze de juiste plekken voor puur escapisme, in naam van de Italiaanse stijl en smaak.

“1 juli is een belangrijke datum met een symbolische waarde. Het geeft groen licht voor het herstel, voor de heropening van Europa, voor de terugkeer naar bewegings- en reisvrijheid, en in zekere zin voor die zorgeloze houding die typisch is voor de zomer.", aldus Olivier François, Chief Executive Officer Fiat en CMO van Stellantis. “Dat waren de precieze waarden die de creatie van de nieuwe 500X Yacht Club Capri inspireerden, de eerste “openlucht” 500X, omdat het gevoel van de wind in je haar synoniem is met vrijheid en geluk.”

Fiat 500X Yacht Club Capri

De 500X Yacht Club Capri komt bovenop de Cross- en Sport-varianten en is de eerste “openlucht” 500X. Met een druk op de knop opent de elektrische kap en is een vrije blik op de hemel mogelijk. De introductieversie wordt geleverd in het exclusieve " Blue Venezia" en heeft een blauwe, elektrisch bedienbare kap. De spiegelkappen en deurgrepen zijn afgewerkt met geborsteld chroom. Een blauwe en ivoorkleurige lijn versterkt het profiel van de auto. Deze loopt ter hoogte van de taillerail en doet denken aan de lijn van boten. Ook gloednieuw en exclusief zijn de 18” lichtgewicht lichtmetalen velgen met zeeblauwe designelementen.

De op zeilsport geïnspireerde elegantie is ook te zien in het interieur. De auto is voorzien van een mahonie dashboard en versnellingspookknop en witte soft-touch stoelen kunnen worden voorzien van een blauw geborduurd 500 “print”.

De Fiat 500X Yacht Club Capri wordt eind augustus bij de Nederlandse dealer verwacht. Prijzen worden later bekend gemaakt.