artikel headerimage

05/7/2021

"Welcome back, Dolce Vita", een video die hulde brengt aan het Fiat Dolce Vita

"1 juli is een belangrijke datum met een grote symbolische waarde. Het geeft het startsein voor het herstel, voor de heropening van Europa, voor de terugkeer van de vrijheid van verkeer en reizen, en in zekere zin voor die zorgeloze houding die typisch is voor de zomer. Fiat wil deze dag vieren met de video "Welcome back, Dolce Vita"," aldus Olivier François, Chief Executive Officer van Fiat en CMO van Stellantis.

De video is opgenomen op Capri - de bestemming voor het Dolce Vita - en is een lofzang op vrijheid en nonchalance. Hij herinnert op krachtige wijze aan en haalt zijn inspiratie uit de zorgeloosheid die typisch is voor de jaren 1950 en 1960, bij alle Italianen bekend als de jaren van het Dolce Vita. Precies deze waarden lagen aan de basis van de creatie van de nieuwe 500X Yachting, de eerste 500X "in openlucht", want het gevoel van de wind in de haren is synoniem met vrijheid en geluk. De nieuwe Yachting-carrosserie komt naast de Cross en de Sport, en is sterk geïnspireerd door luxe zeilen: de speciale serie bij de lancering kon dan ook niets anders zijn dan een eerbetoon aan een locatie die zo evocatief is als de Yacht Club Capri."

"Welcome back, Dolce Vita" is gemaakt door het jonge talent William 9, die zijn regiedebuut maakte met muziekvideo's en daarna overstapte op reclamespots. In de door Fiat geproduceerde video brengt hij het ritme en de meeslepende vertelwijze van muziekvideo's, gecombineerd met een taal die de perfecte mix vertegenwoordigt tussen elegantie, stijl, nonchalance en joie de vivre. De personages in de video zijn 3 jonge mensen die van een regatta weggaan om te genieten van een dag escapisme bestaande uit racen en duiken in de zee, blikken en onverwachte dansen. Een korte ontsnapping aan conventies en regels, met als doel een meer authentieke vrijheid. De nieuwe Fiat 500X Yachting is de ideale reisgezel. En het zal precies die "wind in het haar" zijn die de 3 personages "verraadt"...Een jachtschip op 4 wielen

Zoals het geval was voor de speciale 500 Riva-serie, hebben ook de nieuwe 500X en 500 Yachting in hun launcheditie een kleurstelling die een eerbetoon is aan de "Yacht Club Capri" een unieke stijl, geïnspireerd door de zeilsport en de elegantie van luxueuze boten. Ze zijn gesierd met verwijzingen naar deze werelden: de specifieke blauwe kleur en de motorkap, eveneens blauw; de lijn van schoonheid een knipoog naar speedboten geproduceerd op prestigieuze scheepswerven; de verchroomde designelementen die beide modellen opsmukken; de exclusiviteit van een belangrijk partnerschap met een van de 40 meest prestigieuze zeilclubs in Italië: de Yacht Club Capri, zoals wordt geïllustreerd door het "Yacht Club Capri"-logo dat op de zij- en achterkant van de twee Collectors' Editions is aangebracht. De twee speciale launcherseries zullen voor beppalde markten genummerd worden: de eerste 500 modellen van beide auto's - te koop in Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Zwitserland - zullen een badge dragen met de initialen van het land en het modelnummer.

Fiat 500X Yachting

De 500X Yachting voegt een nieuwe variant toe aan de 500X line-up: bovenop de Cross en Sport wordt de 500X nu voor het eerst "open-air". In een paar seconden en met één druk op de knop opent de elektrische kap van de nieuwe speciale Yachting-serie de 500X naar de hemel. De nieuwe Collectors' Edition in de introductieversie met een speciale kleurstelling gewijd aan de "Yacht Club Capri" wordt geleverd in het exclusieve "Venice Blue", met een blauwe kap, terwijl de spiegelkappen en de deurgrepen zijn uitgevoerd in geborsteld chroom. Een blauw-ivoorkleurige sierlijn verfraait ook het profiel van de auto: deze loopt ter hoogte van de middenlijn en doet denken aan de sierlijn op boten. Ook gloednieuw en exclusief zijn de 18" lichtmetalen velgen met zeeblauwe designelementen.De op de zeilsport geïnspireerde elegantie is ook terug te vinden in het interieur, met zijn witte soft-touch zetels met in blauw geborduurde 500 afwerking, aluminium dorpelplaten met "Yachting" logo en mahoniehouten dashboard, nog een krachtige verwijzing naar de typische designelementen van de boten uit de Dolce Vita-jaren. Hout - het meest natuurlijke van alle elementen - wordt gecombineerd met geavanceerde technologie voor een absoluut verbluffend resultaat, net als in de zeilwereld. Ook de sleutelcover heeft een nieuwe look, die aansluit bij de carrosseriekleuren.

Fiat 500 Yachting

De speciale versie 500 die een eerbetoon brengt aan de "Yacht Club Capri" is ook een knipoog naar de zee, te beginnen met de kleur "Blu Dipinto di Blu", een eerbetoon aan de intense tinten van de zee bij Capri en aan de wereld van de exclusieve zeilschepen, met verchroomde inzetstukken op de grille vooraan, en met diamantgeslepen zwarte spiegelkappen en 16" lichtmetalen velgen. De nieuwe Collectors' Edition krijgt een elektrische blauwe kap: in een paar seconden en met één druk op de knop kunnen bestuurder en passagiers genieten van de reis in typische Dolce Vita-stijl.

Ook op de 500 Yachting herinnert een zilveren en blauwe schoonheidslijn aan dezelfde lijn die op jachten te zien is. Tenslotte prijkt op de middenstijl een logo dat het exclusieve partnerschap met de Yacht Club Capri markeert.

De prestigieuze designelementen vinden we eveneens terug in het interieur: het dashboard is gemaakt van scheepsbouwhout voor een elegante toets in typische Dolce Vita-stijl. In contrast met de zwarte ambiance vinden we de de ivoorkleurige zetels met inzetstukken in Frau leder en het 500-logo geborduurd in blauw.

De nieuwe 500 en 500 X Yachting modellen zullen vanaf september in België en Luxemburg beschikbaar zijn.