artikel headerimage

05/10/2022

Het merk Jeep® onthult plan om wereldleider te worden in de elektrificatie van SUV's

Het merk Jeep® onthult een volgende fase van productoffensief om wereldleider te worden inzake SUV's met zero-emissie Het merk gaat tegen eind 2025 vier volledig elektrische voertuigen introduceren in Noord-Amerika en Europa Geëlektrificeerde modellen zullen in de hele Amerikaanse line-up worden aangeboden, waaronder Wagoneer 4xe 50% van de verkoop in de VS en 100% van de verkoop in Europa zal bestaan uit batterij-elektrische voertuigen (BEV's) tegen 2030 Merk introduceert twee nieuwe 100% elektrische SUV's wereldwijd Jeep Avenger, de allereerste volledig elektrische Jeep voor Europa, debuteert op 17 oktober op de Autosalon van Parijs

Het merk Jeep® kondigde vandaag een uitgebreid plan aan voor zijn volgende generatie volledig elektrische 4xe-voertuigen als onderdeel van een duurzame transformatie om 's werelds toonaangevende geëlektrificeerde SUV-merk te worden.

Het plan, dat in première ging op het Jeep YouTube-kanaal www.youtube.com/thejeepchannel, bevestigt de introductie van vier volledig elektrische SUV's in Noord-Amerika en Europa tegen het einde van 2025. Als onderdeel van een doorlopend uitgebreid productplan zal 50% van de verkoop van het merk Jeep in de VS tegen 2030 volledig elektrisch zijn, terwijl 100% van de Europese verkoop tegen die tijd volledig elektrisch zal zijn. Het plan is volledig in lijn met de netto nul-uitstoot doelstellingen die door Stellantis zijn vastgesteld tijdens het Dare Forward 2030 lange termijn strategisch plan.

"Gedreven door het succes van onze geëlektrificeerde 4xe-gamma in Noord-Amerika en Europa, ontwerpen en ontwikkelen we de meest efficiënte en duurzame Jeep SUV's tot nu toe om 's werelds toonaangevende zero-emission SUV-merk te worden", aldus Christian Meunier, CEO van het merk Jeep. "Dit is een vooruitziende strategie om ervoor te zorgen dat miljoenen Jeep-fans over de hele wereld een planeet blijven hebben om te verkennen, te omarmen en te beschermen. Elektrificatie is geweldig voor ons merk, waardoor het nog capabeler, opwindender, duurzamer en leuker wordt."

Het merk Jeep heeft de eerste beelden getoond van twee volledig elektrische SUV's - de volledig nieuwe Jeep Recon en een volledig nieuwe Wagoneer, codenaam Wagoneer S - die in Noord-Amerika en andere delen van de wereld zullen worden uitgebracht, terwijl het bevestigt dat de volledig nieuwe, volledig elektrische Jeep Avenger begin volgend jaar in Europa zal worden gelanceerd.

Geëlektrificeerd Jeep-gamma in Noord-Amerika

Voortbouwend op het succes van de Jeep Wrangler 4xe, de best verkochte plug-in hybride (PHEV) in de VS, en de onlangs geïntroduceerde Grand Cherokee 4xe, ontwikkelt Jeep een volledig gamma van geëlektrificeerde producten om de legendarische capaciteiten van het merk te verbeteren en zijn aanbod in Noord-Amerika uit te breiden.

"Met de voortdurende uitbreiding van de 4xe-technologie in ons gamma herdefiniëren we vrijheid en avontuur op een manier zoals alleen het merk Jeep dat kan", zegt Jim Morrison, Noord-Amerikaans directeur van Jeep. "Tegen het einde van 2025 zal ons gamma volledig geëlektrificeerd zijn, inclusief vier volledig elektrische voertuigen die rechtstreeks concurreren in het hart van de markt."

Dit elektrificatieplan zal ook het Wagoneer gamma uitbreiden. Het merk zal een volledig nieuwe, volledig elektrische Wagoneer aanbieden in het topsegment van de SUV's, terwijl in het segment van de grote SUV's de Wagoneer 4xe-modellen zullen beschikken over aandrijflijnen met een geschatte gecombineerde actieradius van 500 mijl.

Tegen 2030 zal het merk Jeep een volledige lijn nieuwe batterij-elektrische voertuigen (BEV's) aanbieden, waarmee het een leidende positie in de SUV-industrie zal innemen in termen van modelaantallen, segmentdeelname en verkoopvolume. Als gevolg daarvan zal 50 % van de Jeep-verkoop in de Verenigde Staten bestaan uit volledig elektrische voertuigen.
Nieuwe Jeep Recon: 100% Jeep; 100% Emissievrij

Eén van de eerste nieuwe elektrische SUV's die in Noord-Amerika op de markt komt, is de Jeep Recon.

Dit gloednieuwe voertuig is voor wie in alle stilte op verkenning wil gaan of extreme avonturen wil beleven in een robuust, volledig elektrisch voertuig.

De Jeep Recon is vanaf de basis ontworpen om 100 % Jeep en 100 % emissievrij te zijn. Deze SUV zal uitsluitend als BEV worden aangeboden, en hij zal off-road capaciteiten combineren met :

  • Echte terreincapaciteiten met Jeep Selec-Terrain tractiemanagementsysteem, e-locker technologie, bodembescherming, trekhaken en terrein-specifieke banden
  • Het is ook een echte Jeep ‘cabriolet’ met een one-touch schuifdak, verwijderbare deuren en ramen
  • Met het nieuwste Uconnect systeem, inclusief een gedetailleerde reisgids voor de meest opmerkelijke off-road routes.
“De volledig nieuwe, volledig elektrische Jeep Recon kan de befaamde Rubicon Trail, een van de zwaarste trails in de Verenigde Staten, afleggen en het einde van de trail bereiken met voldoende actieradius om terug te keren naar de stad om op te laden", aldus Christian Meunier.

De wereldwijde SUV zal volgend jaar aan het publiek worden voorgesteld en de productie zal in 2024 in Noord-Amerika beginnen. Klanten in de VS kunnen de nieuwe Jeep Recon BEV SUV begin 2023 reserveren. De Jeep Recon zal worden verkocht op belangrijke markten over de hele wereld, waaronder Europa.
Een gloednieuwe, 100% elektrische Wagoneer - Premium op z'n Amerikaans

De Wagoneer-familie wordt ook uitgebreid met een gloednieuwe SUV. De volledig elektrische auto, met de codenaam Wagoneer S, zal de aanwezigheid van het merk in het segment van de premium SUV's verder uitbreiden met een uniek, gestroomlijnd en aerodynamisch design en ongelooflijke terreincapaciteiten, met off-road rijeigenschappen, geavanceerde technologie van het merk Jeep en indrukwekkende prestaties.

Deze nieuwe, volledig elektrische SUV zal uitsluitend als BEV worden aangeboden en mikt op een actieradius van 400 mijl op één lading, 600 pk en een snelheid van 0-100 km/u van ongeveer 3,5 seconden.

Met een exterieurdesign dat wordt gekenmerkt door een opvallende LED-grille, wordt deze SUV gedicteerd door aërodynamische efficiëntie, gecombineerd met het iconische zijaanzicht van de Wagoneer.

"We zullen onze klanten verblijden met een zeer efficiënte, premium SUV met geweldige technologie en vakmanschap, die off-road capaciteiten, hoge prestaties, snelle acceleratie en een beoogde actieradius van 400 mijl op een enkele lading biedt," voegde Meunier toe.

De volledig nieuwe elektrische Wagoneer zal volgend jaar ook aan het publiek worden voorgesteld en de productie zal in 2024 in Noord-Amerika van start gaan. Klanten in de Verenigde Staten zullen het volledig elektrische Wagoneer-model begin 2023 kunnen reserveren. Hij zal worden verkocht op belangrijke markten over de hele wereld, waaronder Europa.Nieuwe Jeep Avenger: de eerste volledig elektrische Jeep op de Europese markten in 2023

In Europa heeft het merk Jeep al een grote verandering doorgevoerd door in landen als Duitsland en Frankrijk alleen nog maar geëlektrificeerde SUV's aan te bieden. Tegen het einde van het jaar zal 100 procent van de SUV-portfolio van Jeep geëlektrificeerd zijn op bijna alle Europese markten.

Het vandaag onthulde plan bouwt voort op dit 4xe-momentum, met de ontwikkeling van een reeks volledig elektrische voertuigen die ontworpen en gebouwd zijn voor Europa. Het merk zal tegen 2025 vier nul-emissievoertuigen in Europa introduceren, met een aanbod in de belangrijkste volumesegmenten. Na deze productaanval zullen alle Jeep-voertuigen die in de regio te koop zijn tegen 2030 100 procent elektrisch zijn.

Het eerste model in dit productoffensief is de gloednieuwe, volledig elektrische Jeep Avenger, een compacte SUV die eerder dit jaar werd geïntroduceerd op de Stellantis Dare Forward 2030 strategisch langetermijnplan.

De gloednieuwe Jeep Avenger, die in Europa en andere markten zoals Japan en Zuid-Korea zal worden geïntroduceerd, zal onder de Jeep Renegade worden gepositioneerd en in de fabriek van Tychy in Polen worden geproduceerd.

Met een beoogde elektrische actieradius van 400 kilometer zal de nieuwe SUV voor zijn segment indrukwekkende bodemvrijheid, aanloop- en vertrekhoeken bieden, terwijl hij een modern en technologisch geavanceerd interieur biedt met veel ruimte voor mensen en bagage.

"De volledig nieuwe Avenger zal de mogelijkheden van het merk Jeep op maat van de Europese markt bieden", aldus Antonella Bruno, directeur van Jeep Europe bij Stellantis. "Deze moderne, leuke en emotionele SUV zal een groeiend aantal klanten aanspreken die op zoek zijn naar een compact, modern, Jeep-geschikt en volledig elektrisch alternatief voor de huidige spelers."

De Jeep Avenger maakt zijn debuut op de persdag van de Paris Motor Show op 17 oktober, en de reserveringen voor de klanten gaan diezelfde dag van start. De gloednieuwe Jeep Avenger zal begin 2023 in de showrooms en op de weg verschijnen.

4xe is de nieuwe 4x4

Het merk Jeep blijft zijn 4xe-gamma over de hele wereld uitbreiden, waarbij de legendarische off-roadcapaciteiten worden verbeterd door het gebruik van elektrificatie en technologie. De versies van het huidige plan zijn gericht op Noord-Amerika en Europa, maar specifieke plannen voor andere regio's zullen op een later tijdstip worden bekendgemaakt.

"Vandaag hebben we een tipje van de sluier opgelicht van onze nieuwe volledig elektrische SUV-portfolio, een tastbaar bewijs van wat er de komende 24 maanden op stapel staat en waarom we zeggen dat de 4xe de nieuwe 4x4 is", aldus Meunier. "Deze krachtige combinatie van Jeep-design, legendarische 4x4-capaciteiten en elektrificatie zal de SUV-markt opnieuw vormgeven, waardoor meer klanten in meer landen en in meer segmenten zich bij ons kunnen aansluiten op onze weg naar zero-emissie vrijheid."