artikel headerimage

05/10/2022

Heritage Hub gaat open voor publieke rondleidingen

Vandaag wordt de officiële kaartverkoop voor het publiek geopend voor de Heritage Hub, de tentoonstellingsruimte die is gecreëerd om het verhaal van drie grote Turijnse automerken te vieren en te vertellen: Fiat, Lancia en Abarth. De Heritage Hub beslaat een oppervlakte van ongeveer 15.000 m2 in het Mirafiori-complex en huisvest ongeveer 250 auto's van de drie merken, evenals een aanzienlijk aantal modellen van Alfa Romeo, Autobianchi en Jeep. De tentoonstellingsruimte zal openstaan voor rondleidingen en boekingen voor privé- of bedrijfsevenementen. Zo wordt een onbetaalbaar historisch erfgoed onthuld, als bewijs van een avontuur dat meer dan 120 jaar geleden begon. De schijnwerpers worden gericht op een multifunctionele ruimte en op een team van specialisten die een breed scala aan gekwalificeerde diensten op het gebied van klassieke auto's kunnen aanbieden.

De Heritage Hub gaat binnenkort open voor het publiek, dankzij de jarenlange samenwerking tussen de afdeling Erfgoed van Stellantis, de gemeente Turijn en het Museo Nazionale dell'Automobile (het Italiaanse nationale automuseum). De ruimtes zijn toegankelijk via poort 31 van het industriecomplex Mirafiori - Via Plava 80, Turijn - en zullen twee rondleidingen per dag krijgen, een in de ochtend en een in de middag, elk van ongeveer twee uur. De site is open op woensdag, vrijdag en zaterdag; tickets zijn nu online verkrijgbaar via de MAUTO website.

De Stellantis Group Heritage Hub is een tentoonstellingsruimte van ongeveer 15.000 m2 waarin de kantoren van de afdeling Erfgoed zijn ondergebracht en die de "thuisbasis" vormt van de historische collectie automerken uit Turijn: Abarth, Fiat en Lancia.

Speciaal om de band tussen de stad en de automobielindustrie te benadrukken, werd de voormalige Officina 81 in Mirafiori als locatie gekozen. Het werd geopend in 1968 en was meer dan 30 jaar lang een actief productiecentrum dat zich vooral toelegde op mechanische onderdelen. De ruimte is zorgvuldig en met behoud van de industriële geest gerestaureerd, met behoud van de ruwe betonnen vloer en het oorspronkelijke kleurenschema van die tijd. Het is dus een ideale omgeving voor een erfgoed van meer dan 300 auto's, die op interdisciplinaire wijze het verhaal vertellen van een van de belangrijkste fabrikanten in de autowereld, met aandacht voor meerdere thema's en merken.

In het midden van de tentoonstellingsruimte staan 64 klassieke auto's, verdeeld over acht themagebieden: Records en Races, de protagonisten die zegevierden op de belangrijkste circuits; Concepts en Fuoriserie, zeer zeldzame auto's en buitengewone one-offs; Archistars, modellen die een revolutie betekenden voor de architectuur van de auto, met inachtneming van de dogma's van productiviteit en functionaliteit; Eco and Sustainable, auto's die zich onderscheidden door hun milieuvriendelijkheid; Small and Safe, modellen die veiligheid en beperkte afmetingen combineerden; Style Marks, auto's die designgeschiedenis schreven; Epic Journeys, voertuigen die deel uitmaakten van onvergetelijke reizen; The Rally Era, de mijlpalen uit de gouden eeuw van de weg- en onverharde races.De rest van de collectie is tentoongesteld in de twee lange zijden van het gebouw, verdeeld per merk en in oplopende chronologische volgorde. Behalve Fiat en Lancia worden ook geselecteerde modellen van de merken Alfa Romeo, Autobianchi en Jeep tentoongesteld. Er is geen gebrek aan bijzonderheden, zoals de ruimte met 16 oude Fiat-auto's van de Carabinieri-politie: van de 600 Multipla tot de Panda, via de 1100 en de Campagnola, bestrijkt de selectie een tijdspanne van bijna een halve eeuw, en benadrukt de diepe wortels van een samenwerking die tot op de dag van vandaag zeer actief is.

Opmerkelijk is ook de tentoonstellingsruimte bij de ingang van het paviljoen, waar een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van Mirafiori van 1939 tot heden te zien is, als verder bewijs van de genius loci die de Heritage Hub verbindt met de voertuigen die het herbergt. Als bewijs van zijn multifunctionaliteit omvat de ruimte ook een ruimte voor workshops en een andere voor conferenties, met een capaciteit tot 200 personen.

Een ideale setting voor de vergaderruimte is de "motorenruimte", waar twee lange banken staan met een selectie van meer dan 30 van de belangrijkste motoren die de Italiaanse merken van de Groep in hun meer dan honderdjarige geschiedenis hebben ontworpen en geproduceerd. Echte mijlpalen in de geschiedenis van de Italiaanse motoren, zoals de viercilinder uit de "100-serie" - die in 1955 debuteerde in de Fiat 600 en vervolgens in zijn verschillende evoluties ongeveer 50 jaar lang werd gebruikt - worden afgewisseld met proefprojecten voor elektrische motoren, turbines en zelfs stoommachines.

De ruimte is niet alleen toegankelijk voor rondleidingen - in het Italiaans en Engels, en op verzoek in de andere grote Europese talen - maar kan ook culturele en bedrijfsevenementen organiseren voor instanties en bedrijven buiten de Stellantis-groep. Voor meer informatie of een gedetailleerde offerte kunt u een e-mail sturen naar het specifieke adres, heritagehub@stellantis.com

De Heritage Hub is de speerpunt van het brede aanbod van de afdeling Heritage. Deze omvatten een volledig platform van diensten en producten voor liefhebbers en verzamelaars van oldtimers: certificering, onderhoud en restauratie, maar ook verkoop en reconditionering van prestigieuze onderdelen.

Meer informatie over de tentoonstellingsruimte en de activiteiten en diensten van Heritage vindt u op de website van The Heritage Hub : https://www.fcaheritage.com/en-uk/heritage/places/heritage-hub