artikel headerimage

07/6/2022

Fiat Professional Ducato is de eerste ‘Large Van’ die rijassistentie niveau 2 biedt

Fiat Professional Ducato, altijd een vernieuwer op het gebied van technologie en rijcomfort, staat als eerste ‘Large Van’ met niveau 2 rijassistentie en een compleet aanbod ADAS.

Veiligheid en en rij-assistentie

Fiat Professional Ducato, die altijd een vernieuwer is geweest op het gebied van technologie en rijcomfort, zet zijn evolutie voort en stelt zichzelf voor als de eerste ‘Large Van’ met niveau 2 rijassistentie, met een compleet aanbod van Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), zowel op de weg als bij het parkeren. Het aangeboden ADAS-pakket is werkelijk verbluffend: van snelheidsbegrenzing tot remcontrole voor onverwachte obstakels zoals voetgangers en fietsers; van verkeersbordherkenning tot bewaking van de oplettendheid van de bestuurder, tot Adaptive Cruise Control met Stop&Go-functie, Lane Keep Assist en Traffic Jam Assist, waarvan de laatste het traject van de auto actief onder controle houdt, rekening houdend met de verkeersomstandigheden. Door het gecombineerde gebruik van de laatste drie ADAS kan de Nieuwe Ducato Level 2 Assisted Driving bereiken, waarbij het voertuig onafhankelijke assistentie biedt tijdens het rijden en tijdens het accelereren en remmen.

De uitgebreide specificaties van het bestuurdersassistentie- en parkeersysteem worden aangevuld door de Digital Central Mirror, die het zicht naar achteren digitaal verbetert en toont ter vervanging van de betreffende spiegel, plus het ESC-systeem (Electronic Stability Control) met Cross Wind Assist, Trailer Stability Control en Active Park Assist, de laatste een semi-autonome assistent voor parallelle en haakse parkeermanoeuvres.Dynamische en elegante stijl

De Ducato, die kan bogen op het breedste gamma op de markt, wil niet alleen zijn leidende positie bevestigen, maar ook verbeteren om ervoor te zorgen dat hij altijd klaar is voor elke missie en om te voldoen aan alle vracht- en mobiliteitseisen van zijn klanten. Dezelfde klanten hebben altijd het leiderschap van het model erkend op het gebied van efficiëntie, flexibiliteit en constante ontwikkeling, gericht op het grijpen van de kansen en het aangaan van de nieuwe uitdagingen op de markt.

De look van de Ducato markeert een verdere ontwikkeling in de dynamische en elegante stijl die om te beginnen te zien is in het ontwerp van de nieuwe koplampen met high-performance full LED-technologie. De koplampen zijn verdeeld in drie secties, waarvan de onderste gewijd is aan de LED lichtunits, die de voor de Ducato kenmerkende "signatuur" van de helderheid ontwikkelt. Zoals altijd bij de Ducato, "stijl ontmoet functionaliteit". De drie centrale lampen hebben niet alleen een hightech en moderne uitstraling, ze bieden ook 30% meer helderheid dan conventionele halogeen koplampen. Tot slot is het bovenste deel gewijd aan de richtingaanwijzers, waarvan de stijl ook is opgefrist met een LED-lichtgeleider met een schuifschakelaar, een effect dat zeer gewaardeerd en gebruikt wordt in auto's en nu voor het eerst beschikbaar is in een bedrijfsvoertuig. De buitenkant, de grille en de skidplates vormen een aanvulling op de iconische Fiat-badge die trots benadrukt dat het model door het Italiaanse merk wordt geproduceerd, in zijn fabriek in Atessa. De Lanzarote Grey benadrukt de "avontuurlijke" geest van de Ducato en is speciaal ontworpen voor klanten uit de sector voor recreatieve voertuigen.


Technologie en comfort aan boord

Wat het interieur betreft, biedt de cabine een reeks oplossingen om de leefkwaliteit aan boord en de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren: Keyless Entry and Go - om de deuren van de cabine en de laadruimte te vergrendelen en te ontgrendelen en de motor te starten zonder sleutel; elektrische parkeerrem om rommel in de cabine te verminderen en verplaatsingen te vergemakkelijken; de Eat-and-Work-passagierszetel, die een handige ruimte wordt om te werken of voor een snack; een compartiment om mobiele telefoons draadloos op te laden; dubbele USB-A- en USB-C-poorten; een stopcontact van 230 V; verwarmde voorruit met interne elektrische weerstand voor snelle ontdooiing.

Het interieurdesign is verfraaid met een vernieuwd dashboard, met functionelere en ruimere deurpanelen, en automatische bediening van de airconditioning. De stoelen hebben een meer eigentijdse uitstraling, zachte bekleding en bieden meer ruimte en comfort; de elektrische stuurbekrachtiging is standaard in de hele line-up en zorgt voor meer precisie en handling in alle rij- en beladingsomstandigheden, in combinatie met een stuurwiel met een kleinere draaicirkel, wat het auto-achtige rijden accentueert en het concept van comfort in de nieuwe cabine van de Ducato herdefinieert, ten gunste van de ergonomie en om de stress van chauffeurs en passagiers met steeds zwaardere werkverplichtingen te verminderen. Het instrumentarium in het interieur is volledig digitaal, dankzij de Full Digital Cockpit die onmiddellijk en duidelijk praktische reisinformatie en waarschuwingen kan geven - van het 3D-navigatiesysteem tot de rijhulpsystemen - en biedt een grote mate van flexibiliteit, tot en met de opties voor herconfiguratie en interactie met het Uconnect infotainmentsysteem. Het voertuig kan dus optimaal worden aangepast aan de wensen van de bestuurder.

Bovenop dit alles komen de nieuwe Uconnect™ interfaces met schermen tot 10,1", een volledig satellietnavigatiesysteem van topklasse met onder meer TomTom 3D-kaarten en ingebouwde draadloze Apple CarPlay/Android Auto. Deze laatste systemen bieden met slechts één tik toegang tot de meest gebruikte bedieningselementen van het voertuig. De Uconnect™ 7" - ook met Apple CarPlay/Android Auto - maakt het aanbod compleet.