Bijstand
Ons aanbod
Showrooms
artikel headerimage

26/4/2021

Tot 800 km autonomie voor de volgende EV’s van Stellantis ?

Op de jaarlijkse algemene vergadering van de Stellantis Group kondigde baas Carlos Tavares aan dat de groep vier platformen gaat ontwikkelen voor zijn elektrische voertuigen. “Deze zullen worden ontwikkeld als zuiver elektrische platforms,” zei hij. Er wordt gestreefd naar een actieradius tussen 500 en 800 km, afhankelijk van de grootte van de voertuigen.

Deze platformen, STLA genaamd, zullen vanaf 2023 worden geïmplementeerd in de 14 merken van de Stellantis-groep.

Het kleinste platform, dat bestemd is voor stadsauto’s, zou dus een actieradius van 500 km moeten bieden, tegen 700 km voor het platform voor compacte auto’s en 800 km voor het grootste platform, dat van grote sedans. Het platform voor SUV’s en pick-ups belooft ook een actieradius van ongeveer 500 km.

“Deze platforms zullen een belangrijke stap voorwaarts zijn”, benadrukte Carlos Tavares. De standaardisering zal “de kosten van elektrificatie gedeeltelijk compenseren”, deze kosten zijn volgens hem “de belangrijkste uitdaging van de mondiale auto-industrie”.

Stellantis is van plan zijn verkoop van geëlektrificeerde auto’s in Europa in 2021 te verdrievoudigen tot 14% van zijn verkoop. 38% tegen 2025 en 70% tegen 2030.

Andere aankondigingen betreffende de elektrificatie van de gamma’s van de Amerikaans-Europese groep worden op 8 juli verwacht.