artikel headerimage

25/3/2021

De bestellingen voor Fiat Professional's innovatieve E-Ducato, de elektrische versie van het populairste voertuig op de markt, gaan van start

De bestellingen voor de nieuwe E-Ducato, de volledig elektrische, geconnecteerde versie van de bestseller van Fiat Professional, het populairste bedrijfsvoertuig in Europa in 2020, zijn geopend. Hij garandeert continuïteit in de technologische overgang met vergelijkbare prestaties, tegen een vergelijkbare kostprijs.

Vanaf vandaag kunnen bestellingen worden geplaatst voor de nieuwe E-Ducato, het eerste volledig elektrische model van Fiat Professional, ontworpen voor alle soorten wegtransport. Dit model garandeert snelle distributiediensten in de stad en 'near-urban' gebieden, gericht op betrouwbaarheid en bovenal op duurzaamheid, door de uitstoot in de atmosfeer te verminderen.

De komst van het voertuig naar de dealers en de eerste leveringen zijn gepland vanaf eind maart.

De troeven van het model: uitrusting, gamma, garantie

De E-Ducato biedt een volledige line-up van versies en een modulaire keuze van batterijformaat, met een bereik van 220 tot 360 km in de stadscyclus (WLTP City Cycle), in de typische cyclus van een "missie" van stadsbezorging in normale omgevingsomstandigheden, afhankelijk van het batterijformaat. De nieuwe E-Ducato heeft ook een hoog prestatiepotentieel, waarbij de nadruk ligt op de kracht van de Ducato: het beste laadvolume in zijn klasse van 10 tot 17 m3, met een evenzo beste laadvermogen in zijn klasse van maximaal 1.950 kg. De nieuwe E-Ducato gaat er helemaal voor: 100% Ducato, 100% elektrisch. Bovenop deze winnende eigenschappen, voegt de nieuwe E-Ducato andere toe die het de benchmark in zijn segment maken, zowel op het vlak van technische specificaties als de volledigheid van de line-up. Zo biedt hij twee accu's, een actieradius tot 360 km in de stad en het beste laadvermogen in zijn klasse in zowel de 3,5-ton versies in vergelijking met zijn concurrenten, als in reële termen, de 4,25-ton versies met 1,9 ton bruikbaar laadvermogen. Er zijn ook drie verschillende AC-batterijladers beschikbaar (7, 11 en 22 kW, waarbij de laatste op een later tijdstip beschikbaar komt), met de optie DC Fast Charge, die in alle drie de AC-batterijladers kan worden opgenomen. Het gamma omvat bestelwagenversies van 10 tot 17 m3, chassis-cabines in 4 verschillende lengtes en versies voor personenvervoer (beschikbaar op een latere datum), zodat bijna alle opdrachten (85% van de huidige markt) kunnen worden uitgevoerd.

Tot slot biedt de nieuwe E-Ducato een garantie van 8 jaar of 160.000 km voor de 47 kWh batterij, of 10 jaar/220.000 km voor de 79 kWh variant.

Een volledig elektrisch model, klaar om de markt te veroveren met een winnende strategie

E-Ducato is ook "easy to sell, easy to buy": hij kan net als elke andere Ducato worden geconfigureerd door het samenstellen van uw eigen prijs en pack opties, natuurlijk met specifieke elektrificatie-gerelateerde kenmerken in aanvulling op die van een conventioneel voertuig. De elektrische versie garandeert continuïteit tijdens de overgang van verbrandingsmotoren naar elektromotoren, met vergelijkbare prestaties en toch tegen vergelijkbare kosten, gedurende een gebruiksperiode van vijf jaar. Zijn prestaties zijn ook de beste in zijn klasse, zowel wat het laadvolume als wat het nuttig laadvermogen betreft, en de garantie op zijn batterijen (tot 10 jaar of 220.000 km). Om nog maar te zwijgen van het feit dat het nieuwe Fiat Professional voertuig standaard over het Mopar® Connect systeem beschikt, met 6 maanden dienstverlening inbegrepen. Tot slot maken de lage afschrijving in de loop der tijd en de lagere onderhouds- en reparatiekosten het echt de ideale keuze voor alle professionals die op zoek zijn naar innovatieve en duurzame oplossingen in de vrachtvervoersector.

Een brede waaier van voordelen inbegrepen in de prijs

De prijslijst van de bestelwagens varieert van €53.750 voor de 3,5 ton L2H1 47kWh versie (laadvermogen van 10 m3), tot €74.900 voor de 4,25 ton voor de L4H3 versie met 79kWh batterij. De chassis-cabineversies beginnen bij €53.000 voor de 3,5 ton L2 47kWh versie. Voertuigen met een 79 kWh batterij zijn ook uitgerust met een 11 kW batterijlader, zodat u al uw leveringen in één dag kunt doen, ook die buiten de stad. In de introductiefase zijn ook 5 jaar routine-onderhoud en 5 jaar voertuiggarantie in de prijs inbegrepen. E-Ducato is ook "easy to sell, easy to buy": hij gedraagt zich net als een conventionele Ducato wat betreft de opbouw van de prijs en de pakketopties. Het bevat ook elektrische specifieke functies.

Winnende TCO

Er is speciale aandacht besteed aan de Total Cost of Ownership: met lagere bedrijfskosten en aankoopvoordelen worden de belangrijkste taken van de E-Ducato grotendeels gelijkgeschakeld met die van een Ducato met verbrandingsmotor. Om slechts één voorbeeld te geven: de E-Ducato biedt een reële brandstofbesparing van ongeveer €15.000 ten opzichte van een vergelijkbare dieselversie die 150.000 km rijdt, met onderhoudskosten die meer dan 40% lager zijn dan die van een bedrijfsvoertuig van vergelijkbare grootte met dieselmotor.

PRO-FIT by e-Ducato app

De experts van Fiat Professional en Stellantis e-Mobility hebben nauw samengewerkt om een functionele webtool te creëren, ontworpen voor iedereen die geïnteresseerd is - specifiek gericht op wagenparkbeheerders en freelancers - om de voordelen van de nieuwe elektrische versie van de Ducato te leren kennen. Het biedt een handige leidraad bij het kiezen van de meest geschikte versie van de E-Ducato voor elke zakelijke behoefte. Dit is "Pro Fit by E-Ducato", een gratis webtool beschikbaar op https://profitbyeducato.com/#/login, waarvan de ontwikkeling volgde op de lancering in de zomer van 2020 van de Fiat en Jeep pre-sales apps, GOe en GO 4xe. Zodra u uw vloot in de webtool hebt aangemaakt, kunt u gemakkelijk en met begeleiding de vereiste informatie invoeren: aantal kilometers, soort route, werkdagen en -weken, gemiddeld laadvermogen, gebruiksmix, gebruikstemperatuur en de beschikbare oplaadslots. Nog beter is dat de configuratietool kan worden gebruikt met gegevens uit de praktijk die via de app zijn verzameld. Met deze nieuwe functie kunnen wagenparkbeheerders van lichte bedrijfsvoertuigen ook het gebruik van een volledig elektrisch wagenpark simuleren, met het oog op een steeds duurzamere en milieuvriendelijkere mobiliteit in steden en voorsteden. Tegelijkertijd biedt het ook hogere prestaties en kan het voldoen aan de behoeften van bedrijven en werknemers.

“Numbers", de nieuwe E-Ducato digitale campagne

Voordat de bestellingen van start gingen, was er de digitale campagne "Numbers", waarin het elektrische project van Fiat Professional wordt belicht in een reeks afleveringen, waarin het werk wordt belicht van de interne teams die het voertuig hebben ontworpen en gebouwd, ondersteund door gegevens die gedurende vele jaren van onderzoek zijn verzameld.

De serie is geproduceerd door het creatieve bureau Sapient (Publicis Group) en heeft op de belangrijkste digitale platforms al meer dan twee miljoen gebruikers in zes Europese landen bereikt. De serie bestaat uit 4 video's die de ontstaansgeschiedenis van het voertuig illustreren en aan de hand van cijfers op concrete wijze uitleggen hoe de E-Ducato perfect past in de missie van elke klant.

De webserie is beschikbaar op de digitale kanalen van Fiat Professional. De YouTube-playlist is hier te vinden: https://www.youtube.com/watch?v=FSN96IOZvB8