artikel headerimage

04/3/2021

De Alfa Romeo Racing ORLEN C41 maakt zijn eerste kilometers op de circuit tijdens de shakedown in Barcelona

De Alfa Romeo Racing ORLEN C41, de auto van het team voor het seizoen 2021, ging op vrijdag 26 februari om 09:32 uur voor het eerst de baan op op het circuit van Barcelona-Catalunya. Op een koele ochtend in de Spaanse zon had Robert Kubica de eer om de eerste man achter het stuur van de nieuwe auto te zijn. Hij legde 29 ronden af in dit cruciale eerste deel van de 2021 circuitactie.

Na een reeks installatiecycli aan het begin van de dag werd de C41, in zijn nieuwe witte en rode kleurstelling die afgelopen maandag bij de start in Warschau werd onthuld, onderworpen aan een reeks tests door de ingenieurs van het team, met als doel alle nodige controles uit te voeren om ervoor te zorgen dat de auto klaar was voor de start. Robert, een coureur die bekend staat om zijn uitstekende technische flair en gevoeligheid, was de ideale kandidaat om de C41 op het programma van de dag te zetten; de sessie profiteerde ook van de extra kennis die werd opgedaan door het werken in de simulator van het team, een waardevol instrument dat de ontwikkeling van de auto in het komende seizoen zal bevorderen.

Zonder problemen met de betrouwbaarheid verliep de dag zoals gepland, waardoor het team vol vertrouwen in hun nieuwe creatie aan de vooravond van de enige testsessie voor het seizoen, die gepland is van 12 tot 14 maart in Bahrein, en klaar is om zich te concentreren op de prestaties.

Frédéric Vasseur, Alfa Romeo Racing ORLEN Team Principal en CEO van Sauber Motorsport AG: "Het werk van vandaag is een cruciale stap in onze voorbereiding op het seizoen en ik ben blij te kunnen melden dat de dag volgens plan verlopen is. Wij hebben alle controles die wij ons hadden voorgenomen, kunnen uitvoeren en kunnen ons nu concentreren op de analyse van de eerste gegevens en de voorbereiding van de tests over twee weken”.

Robert Kubica, wagen #88: "Het is altijd een speciaal moment om als eerste in een nieuwe wagen te rijden. Het doel van vandaag was ervoor te zorgen dat alles werkte zoals gepland en ervoor te zorgen dat alle systemen functioneerden. Prestaties waren dus geen doel, maar het plezier van het rijden in een auto als deze is er niet minder om. De auto presteerde goed en ik kijk ernaar uit om er later in het seizoen weer mee te rijden”.