artikel headerimage

25/2/2021

Alfa Romeo Racing Orlen onthult de nieuwe C41

De nieuwe C41 werd in Warschau onthuld door het Alfa Romeo Racing ORLEN team.

Een spectaculaire ceremonie in de indrukwekkende setting van het Grand Theatre in de hoofdstad van Polen werd bijgewoond door een beperkt aantal senior teamleden - media, fans en werknemers waren uitgenodigd om virtueel toe te kijken in overeenstemming met de lokale Covid-regels. Teampiloten Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi en reservepiloot Robert Kubica arriveerden op de set, net als de C41, in een verbluffende nieuwe kleurstelling.

Met een nieuwe kleurstelling, ontworpen door het Centro Stile Alfa Romeo en met de traditionele rood-witte kleuren van het team, is de auto, ontworpen onder coördinatie van technisch directeur Jan Monchaux, een evolutie ten opzichte van de C39 die in het seizoen 2020 werd ingezet. Als gevolg van wettelijke beperkingen bevat de auto veel componenten van zijn voorganger, terwijl hij toch opvalt door zijn vernieuwde look, met name wat de neus betreft, een gebied waarop het team zijn ontwikkelingsideeën heeft toegespitst. Onder het koetswerk ligt een nieuwe Ferrari-motor te wachten, klaar om te schitteren over minder dan een week, wanneer het team een nieuw seizoen start met de shakedown van de C41 in Barcelona op vrijdag.

Het Alfa Romeo-logo wordt geflankeerd door het Quadrifoglio (klavertjevier), dat van oudsher met de raceactiviteiten van Alfa Romeo wordt geassocieerd, en het logo van Autodelta, het legendarische raceteam van het merk. Deze logo's sieren het koetswerk en dragen bij tot de creatie van één van de meest opmerkelijke auto's op de grid - een klassiek ontwerp dat de passie en traditie uitstraalt van het merk.

Alfa Romeo staat opnieuw aan de zijde van Sauber Motorsport voor het Formule 1-wereldkampioenschap van 2021. De samenwerking tussen twee van de meest erkende merken in de autosport begon in 2018, toen Alfa Romeo zich als titelsponsor bij het team aansloot. In de drie jaar van operationele samenwerking tot nu toe heeft het team belangrijke resultaten geboekt. Trouw aan zijn geest van duurzaam concurrentievermogen gaat Alfa Romeo de uitdaging opnieuw aan.

Het partnerschap tussen Alfa Romeo en Sauber Group gaat verder dan de racerij. De samenwerking, zowel technisch als commercieel, brengt de technische expertise van Sauber Engineering over naar de productie van Alfa Romeo racewagens. Met name het Giulia GTA-project profiteert van dit langdurige partnerschap, waarbij gebruik wordt gemaakt van de onschatbare technische knowhow van de afdelingen Engineering en Aerodynamica van Sauber AG,

Alfa Romeo heeft Sauber Engineering de opdracht gegeven de meeste carbononderdelen voor de GTA en GTAm te produceren, met name de onderdelen met aerodynamische impact.

Frédéric Vasseur, Team Principal Alfa Romeo Racing ORLEN en CEO van Sauber Motorsport AG: "De lancering van een nieuwe auto is altijd een emotioneel moment, de bekroning van maandenlange inspanningen van het hele team in de fabriek en het begin van een nieuw avontuur. Ik denk dat de filosofie waarop dit team is gebaseerd hetzelfde blijft: we moeten het morgen beter doen dan vandaag. We eindigden vorig seizoen op P8, dus we moeten streven naar een beter resultaat in 2021. Om dat te kunnen doen, moeten we ons in elke afdeling blijven verbeteren, op de baan en wanneer we terugkomen op het hoofdkwartier. Elk team op de startgrid heeft momenteel hoge verwachtingen: ze verwachten allemaal dat ze in de winter een goede prestatie zullen leveren en in een goede positie zullen staan voor de eerste race, maar binnenkort is het tijd voor iedereen om zijn kaarten te laten zien".

Jan Monchaux, Technisch Directeur Alfa Romeo Racing ORLEN: "De C41 is het resultaat van een zeer ongebruikelijke situatie in de Formule 1, waar het reglement ons belette om voor dit jaar een gloednieuwe wagen te ontwikkelen. Daarom heeft onze auto uit 2021 veel onderdelen gemeen met de C39, behalve de onderdelen die we volgens het reglement moesten aanpassen - zoals de vloer - en de neus, waarin we al onze technische knowhow hebben geïnvesteerd. Dit betekent dat we de auto op het moment van testen veel beter zullen kennen dan normaal, maar het blijft van cruciaal belang om deze drie dagen optimaal te benutten om na te gaan of de realiteit overeenkomt met onze verwachtingen en om de nieuwe banden te leren kennen. We zijn klaar voor het nieuwe seizoen en we kijken er naar uit om onze nieuwe auto op de piste te zien”.