Bijstand
Ons aanbod
Showrooms
artikel headerimage

18/12/2020

Alfa Romeo onthult de MY2021-versies van Giulia en Stelvio

Lancering van de MY2021-versies van de Alfa Romeo Giulia en Stelvio.

De nieuwe Alfa Romeo Giulia MY2021 en Stelvio MY2021 zijn verkrijgbaar met efficiëntere motoren, gehomologeerd volgens de nieuwe E6d-Final-regelgeving, en beschikken over een lagere CO2-uitstoot.

Exclusief voor de Belux-markt: het nieuwe "Style & Beautiful Sound"-pakket, ontwikkeld in samenwerking met Harman Kardon.

De nieuwe Alfa Romeo Giulia MY2021 en Stelvio MY2021

Om het jaar 2021 te starten, traditioneel gewijd aan het Autosalon van Brussel, onthult Alfa Romeo de nieuwe MY2021-versies van de twee modellen Giulia en Stelvio. Deze voertuigen zijn ontworpen volgens een intuïtieve logica en bieden de meest geschikte rijomgeving, zowel voor klanten die op zoek zijn naar sportiviteit als voor diegenen die de voorkeur geven aan exclusief comfort en elegantie.

De Giulia MY2021 en Stelvio MY2021 beschikken over een reeks motoren die voldoen aan de Euro6D-Final emissienormen. De nieuwe Giulia 2.2 160 pk ziet zijn CO²-uitstoot dalen tot 127 g/km (in plaats van 136 g/km) en die van de nieuwe Stelvio 2.2 160 pk daalt tot 141 g/km (in plaats van 161 g/km op de vorige versies), in de WLTP-cyclus. Afhankelijk van de motor wordt de CO²-uitstoot tussen 9 en 25 g/km gereduceerd.Autonoom rijden niveau 2

Zowel de Giulia als de Stelvio zijn uitgerust met een complete set ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), ontwikkeld in samenwerking met Bosch voor autonoom rijden op niveau 2, waarbij het rijplezier intact blijft, er wordt enkel ingegrepen om totale veiligheid te garanderen en het comfort in druk verkeer of bij langere ritten te verhogen.

Het hoogste niveau van autonoom rijden, toegekend in een perfecte balans tussen rijplezier en hulpsystemen, is niveau 2. Dit wordt per definitie bereikt wanneer de bestuurder de auto onder bepaalde omstandigheden de controle over het gaspedaal, de remmen en de besturing geeft. De functionaliteit maakt gebruik van elektronische systemen die een continue bewaking van de bestuurder vereisen en tegelijkertijd ondersteuning bieden voor meer comfort tijdens lange ritten. De bestuurder altijd de controle houden, waarbij hij zijn handen altijd aan het stuur heeft.


De belangrijkste ADAS-technologieën van de Alfa Romeo MY2021-modellen zijn de volgende:

Lane Keeping Assist: detecteert of het voertuig van zijn rijstrook uitwijkt als één van de richtingaanwijzers niet is geactiveerd, en adviseert de bestuurder met visuele beelden en waarschuwingsgeluiden en met een actieve interventie om het voertuig terug op zijn rijstrook te brengen.

Active Blind Spot Assist: bewaakt de dode hoeken aan de achterzijde, maar signaleert ook elk naderend voertuig en corrigeert de besturing om een aanrijding te voorkomen.

Active Cruise Control: past de snelheid van de auto automatisch aan om een veilige afstand tot de voorliggers te bewaren. In combinatie met het verkeersbordherkenningssysteem past deze technologie de snelheid binnen de gestelde limiet aan voor een comfortabelere rijervaring.

Traffic Sign Recognition and Intelligent Speed Control: dit systeem maakt gebruik van de autocamera, herkent verkeersborden, geeft deze weer op het scherm en waarschuwt de bestuurder voor de geldende maximumsnelheid. Het systeem stelt dan voor dat de bestuurder zijn of haar snelheid terugbrengt tot de gedetecteerde limiet. Als de bestuurder akkoord gaat, worden de instellingen van de cruise-control automatisch aangepast.

Traffic Jam Assist et Highway Assist: als aanvulling op Active Cruise Control houden deze functies de zijdelingse positie in het oog en houden ze de auto in het midden van de rijstrook bij druk verkeer (Traffic Jam Assist) of op de snelweg (Highway Assistant), terwijl ze de snelheid aanpassen aan de huidige limieten.

Driver Attention Assist: bewaakt de slaperigheid van de bestuurder en activeert een waarschuwing, indien nodig.


Alfa Connect Services

In 2021 zal het volledige Alfa Connect Services-dienstenpakket beschikbaar zijn: deze tool biedt geavanceerde connectiviteit aan boord en biedt een reeks diensten die de veiligheid en het comfort optimaliseren.

Volgende packs zijn beschikbaar:

My Assistant biedt een SOS-oproepfunctie waarmee bewoners een verzoek om assistentie naar het callcenter kunnen sturen. In geval van een botsing of noodgeval geeft de aanvraag de positie en de voertuigidentificatiecode door via de SOS-knop op het dashboard, de radio of de mobiele applicatie. Bij een ongeval wordt automatisch een oproep gedaan. Wanneer het voertuig defect raakt, kan er snel een oproep naar de pechhulpdienst worden gestuurd met de gegevens van het voertuig. De oproep kan worden geactiveerd met de Assist-knop, door te drukken op de radiodisplaybesturing of via de smartphone-applicatie van de bestuurder. Chauffeurs kunnen ook rechtstreeks contact opnemen met de klantenservice door dezelfde procedures te volgen. Daarnaast bevat het pakket de rapportagedienst, die klanten op de hoogte houdt van de status van hun Alfa Romeo via maandelijkse rapporteringen die per e-mail worden verstuurd.
My Remote omvat een aantal diensten voor het op afstand bedienen van verschillende voertuigfuncties (vergrendelen/ontgrendelen van deuren, knipperen van koplampen) via smartphone/smart-watch, communiceren met Alexa of Google Home aangesloten luidsprekers, het voertuig lokaliseren en bewaken van specifieke parameters (snelheid en zone), met waarschuwingen die worden verzonden wanneer de limieten worden overschreden.
My Car stelt de eigenaar in staat om voortdurend de status en de parameters van zijn auto te controleren.
My Navigation omvat toepassingen voor het zoeken naar bestemmingen en Points of Interest (POI's) op afstand, evenals real-time waarschuwingen voor verkeer, weer en flitspalen. Het pakket bevat ook de Send & Go service, waarmee chauffeurs hun bestemming rechtstreeks naar het navigatiesysteem kunnen sturen vanaf hun smartphone of webportaal.
Laten we de My Wi-Fi service niet vergeten, die zorgt voor het delen van de internetverbinding aan boord tussen 8 apparaten, My Theft Assistance, die de eigenaar waarschuwt bij pogingen om zijn voertuig te stelen, of My Fleet Manager, die zich bezighoudt met het beheer van het wagenpark.


Exclusief voor de Belux-markt: het nieuwe "Style & Beautiful Sound"-pakket dat samen met Harman Kardon is ontwikkeld

Bestuurders van de modellen Alfa Romeo Giulia en Stelvio zijn veeleisende bestuurders die uitmuntendheid op alle gebieden weten te waarderen. Met name op het gebied van infotainment en meer in het bijzonder op het gebied van de kwaliteit van het geluid dat door het audiosysteem in hun voertuigen wordt geleverd

In de aanbiedingen die in januari 2021 voor zijn klanten zijn gereserveerd, biedt Alfa Romeo een Pack aan dat exclusief is ontwikkeld voor de klanten van het merk op de Belux-markt. Het is ontwikkeld samen met Harman Kardon en heet "Style & Beautiful Sound". Dit Pack, dat wordt aangeboden op de Giulia- en Stelvio-modellen, bevat verschillende elementen die het exclusieve karakter van de twee modellen versterken.

Het "Style & Beautiful Sound" Pack bestaat uit een "Comfort Pack" (buitenste deurgreepverlichting, keyless entry, IP-opslag aan de bestuurderszijde, zonneklep met verlichte make-upspiegels), het "Harman Kardon Pack" (900W Harman Kardon Premium Sound System met 14 luidsprekers - inclusief subwoofer en Logic 7® surround sound technology), gekleurde remschoenen (de klant kan kiezen tussen één van de drie kleuren van de Belgische vlag, zwart, geel of rood) en donkere achterruiten. Het "Style & Beautiful Sound"-pakket wordt gratis aangeboden op de Alfa Romeo Giulia en Stelvio en staat voor een richtprijs van €3.050 incl. BTW (€2.949 incl. BTW in Luxemburg).

Bovendien kunnen klanten die voor dit Equipment Pack kiezen, de kwaliteit van het Harman Kardon-geluid thuis en overal waar ze komen, reproduceren. Alfa Romeo en Harman Kardon bieden elke koper gratis een “Onyx Studio 6” draadloze bluetooth speaker aan (richtprijs In België €279 Incl. BTW, in Luxemburg €279). Dit is een toestel van de nieuwste generatie, recentelijk voorgesteld door Harman Kardon, waarvan het kwalitatieve ontwerp in lijn is met de intrinsieke kwaliteiten van de Giulia en Stelvio. De Onyx Studio 6 deelt met de nieuwste Alfa Romeo-modellen een fascinerende sound experience, een elegant ontwerp en zorg die besteed is aan de keuze van de materialen, met name het textiel en aluminium waarvan dit Harman Kardon-accessoire vervaardigd is.