Bijstand
Ons aanbod
Showrooms
artikel headerimage

17/12/2020

De kleuren van Alfa Romeo : de kunst om traditie en communicatie te koppelen.

De internationale voorstelling van de nieuwe Alfa Romeo Giulia en Stelvio MY2020 heeft duidelijk gemaakt hoe de kleurenfilosofie is geƫvolueerd. De ontwerpers van Alfa Romeo hebben gekozen voor een aanpak die emoties wil opwekken, waarbij de verschillende afwerkingen worden ingedeeld naar "klasse" en niet alleen naar technologie.

De vier categorieën zijn: ‘Competizione’, die de sportieve traditie van het merk in herinnering brengt; ‘Metal’, dat de nadruk legt op de dynamische geest; ‘Solid’, voor diegenen die vaste waarden zoeken; en ‘Oldtimer’, een eerbetoon aan en herinterpretatie van het erfgoed van Alfa Romeo.

De nieuwe ‘Oldtimer’ kleuren zijn: verfijnd Rosso 6C Villa d'Este (rood), adembenemend Ocra GT Junior (okergeel), en het nieuwe Montreal Verde (groen), dat zijn debuut maakt op de Quadrifoglio MY20. De laatste tint is een eerbetoon aan één van de iconen van het merk, de Alfa Romeo Montreal, die 50 jaar geleden werd gelanceerd.

De kleurkeuze is altijd één van de kenmerken van Alfa Romeo geweest, inclusief diepgaand onderzoek met vernieuwende interpretaties: het ‘Oldtimer’ gamma grijpt terug naar een prestigieus erfgoed, gecombineerd met technologische innovatie. In de onderzoekslaboratoria van Alfa Romeo worden voortdurend nieuwe effecten, nieuwe pigmenten en nieuwe toepassingstechnieken onderzocht om het sculpturale effect van de lijnen van de Giulia en Stelvio te accentueren. De kleuren, die verbonden zijn met het culturele en historische erfgoed van het merk, zijn eveneens nauw verwant aan Italië.

Het palet past dus perfect in de architecturale context van wat Italië het beste doet, in een visuele dialoog tussen de auto en het land. Met de exclusieve foto's die gemaakt zijn om de "Ocra GT Junior" kleur te benadrukken die gebruikt is voor de perspresentatie van deze nieuwe versies, heeft Alfa Romeo Belgium gekozen voor de heuvels van Moncalieri in de buurt van Turijn, en Piazza Vittorio Veneto in het centrum van de stad Turijn of de haven van Monte Carlo, om te getuigen van de expressiviteit van het nieuwe kleurenconcept van het merk op deze nieuwe ultra-sportieve versies.

Het resultaat zijn foto's die een opvallend contrast vormen tussen de klassieke architectuur van de Piemontese stad en het expressieve, typisch Italiaanse design van de nieuwste opvallende creaties van de beroemde "Biscione".

Het merk heeft gekozen voor Verde Montreal om de nieuwe beelden van de Giulia Quadrifoglio, die opgaat in de herfstlandschappen in de regio Spa Francorchamps, in de kijker te zetten.De Alfa Romeo spirit aan boord van de nieuwe Quadrifoglio versies

De nieuwe Giulia en Stelvio Quadrifoglio MY20 zijn een showcase voor de uitmuntendheid van Alfa Romeo en een nog sterkere expressie van prestaties, winnend DNA en onmiskenbaar Italiaanse stijl. De update van het gamma bestaat uit de aanwending van geavanceerde technische en prestatiegerichte oplossingen, in voertuigen die de meest verfijnde uitdrukking van functioneel Italiaans design belichamen; dit alles in ongeëvenaarde Alfa Romeo-stijl. Hun toonaangevende prestaties worden gegarandeerd door de krachtige 2.9 V6 Bi-Turbo krachtbron in 100% aluminium. Deze motor levert niet minder dan 510 pk en 600 Nm maximumkoppel bij 2.500 t/min. De krachtoverbrenging naar de wielen is de verantwoordelijkheid van het Alfa™ Active Torque Vectoring systeem, dat in de Stelvio Quadrifoglio wordt bijgestaan door het innovatieve Q4 vierwielaandrijvingssysteem. De automatische 8-versnellingsbak is gekalibreerd om de soepelheid en het comfort te optimaliseren, zodat met de voertuigen gemakkelijk op verschillende soorten ondergronden kan worden gereden. In de RACE-modus beschikken ze in amper150 milliseconden over het volledige krachtpotentieel dankzij de bliksemsnelle versnellingsschakelingen. Elke Quadrifoglio is uitgerust met een reeks systemen die ontworpen zijn om het rijplezier te optimaliseren en de bestuurder de meest authentieke en boeiende ervaring achter het stuur te bieden. Dit zijn onder andere de Alfa™ Active Suspension, de Alfa™ DNA Pro selector met RACE-modus en de Alfa™ Active Aero splitter in de Giulia. De systemen worden allemaal in real-time gecoördineerd en aangepast door de Alfa™ Chassis Domain Control unit, waardoor permanent ideale omstandigheden voor voertuig en bestuurder worden gegarandeerd en waardoor op die manier de uitzonderlijke prestaties van de Giulia en Stelvio Quadrifoglio ten volle kunnen worden benut.

De “soundtrack” van de Quadrifoglio wordt geleverd door een Dual Mode-uitlaatsysteem met vier uitgangen, dat in de Race-modus nog gedurfder en boeiender is. Voor MY20 kunnen klanten kiezen om de Giulia en Stelvio Quadrifoglio te voorzien van een nieuwe Akrapovič-uitlaat, een ander dual mode-systeem, in titanium met een uit koolstofvezel vervaardigd staartstuk, dat zorgt voor een nog verfijnder geluid.Kwaliteit en stijl

De Italiaanse stijl van Alfa Romeo drukt een eenvoud uit die de complexiteit van het creatieve ontwerpproces verbergt. Het resultaat - een ergonomische, harmonieuze reeks van lijnen en instrumenten, volumes en ruimtes die de bestuurder omgeven - is een complex, verfijnd meesterstuk. In het interieur heeft het nieuwe ontwerp van de middenconsole een grote tactiele en visuele impact en biedt het meer opbergruimte. Ook het stuur en de met leer beklede versnellingspook zijn nieuw, evenals de veiligheidsgordels die nu verkrijgbaar zijn in rood of groen naast de klassieke zwarte uitvoering. Binnenkort komt er eveneens een nieuwe bekledingsoptie met geperforeerd leder voor de elektrische sportstoelen. Deze nieuwe optie breidt de mogelijkheden voor maatwerk van de Giulia en Stelvio Quadrifoglio nog verder uit. Standaard zijn deze nog steeds uitgerust met leder en alcantara sportzetels. Sparco sportzetels met koolstofvezel afwerking zijn nog steeds als optie beschikbaar.

De on-board technologie omvat een volledig nieuw infotainmentsysteem met 8,8" centraal touch-screen display, met geconnecteerde diensten en een nieuw interfaceontwerp. Andere exclusieve nieuwe functies van de Quadrifoglio zijn onder meer Performance Pages, specifieke schermfuncties voor de bestuurder om de status van het voertuig in real-time te bekijken - van de temperaturen van de belangrijkste mechanische onderdelen tot informatie over het koppel, de turbodruk en het vermogen dat in real-time wordt gebruikt, en digitale chronometers die de acceleratie en de maximale snelheid weergeven.

Nieuwe functies aan de buitenkant van de Giulia en Stelvio Quadrifoglio MY20 zijn onder andere nieuwe LED-achterlichtclusters met een donkere afwerking en een nieuwe glanzend zwarte afwerking van de ‘trilobe’ vooraan en de badges achteraan. De Stelvio is voorzien van gloednieuwe 21" velgen, exclusief voor de Quadrifoglio versie.De sensatie van het circuit en een optimaal comfort voor elke dag: Niveau 2 ADAS

Met de MY2020 introduceren de Giulia en Stelvio Quadrifoglio de nieuwe ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), ontwikkeld in samenwerking met Bosch voor autonoom rijden op niveau 2, waarbij het rijplezier intact blijft en er enkel wordt ingegrepen om de totale veiligheid te garanderen en het comfort te verhogen in druk verkeer of bij langere ritten. Niveau 2 staat voor het hoogste niveau van autonoom rijden waarbij een perfecte balans tussen rijplezier en hulpsystemen wordt gegarandeerd.

Per definitie wordt dit bereikt wanneer de bestuurder de auto, uiteraard onder bepaalde omstandigheden, de controle geeft over het gaspedaal, de remmen en de besturing. Deze functie maakt gebruik van elektronische systemen die een voortdurende controle van de bestuurder vereisen en tegelijkertijd zorgen voor meer comfort tijdens lange ritten. De bestuurder moet echter voortdurend de controle houden en zijn handen altijd aan het stuur houden.

De belangrijkste technologieën in de Quadrifoglio MY2020 zijn:

Lane Keeping Assist: detecteert of het voertuig van zijn rijstrook afwijkt als één van de richtingaanwijzers niet is geactiveerd, en adviseert de bestuurder met behulp van beelden en impulsen, met een actieve interventie om het voertuig terug op zijn rijstrook te sturen.

Active Blind Spot Assist: bewaakt de dode hoeken aan de achterzijde, maar meldt ook naderende voertuigen en corrigeert de besturing om een botsing te voorkomen.

Active Cruise Control: past de snelheid van de auto automatisch aan om een veilige afstand tot de voorliggers te bewaren. In combinatie met het verkeersbordenherkenningssysteem past deze technologie de snelheid aan binnen de ingestelde limiet, voor een comfortabeler rijgedrag.

Traffic Sign Recognition and Intelligent Speed Control: dit systeem maakt gebruik van de ingebouwde camera, herkent verkeersborden, meldt deze op het display en waarschuwt de bestuurder voor de geldende snelheidslimiet.

Het systeem stelt daarom voor dat de bestuurder zijn snelheid terugbrengt tot de gedetecteerde limiet. Als de bestuurder akkoord gaat, worden de instellingen van de cruisecontrol automatisch aangepast.

Traffic Jam Assist and Highway Assist: Als aanvulling op de Active Cruise Control houden deze functies de zijdelingse positie in de gaten en houden ze de auto in het midden van de rijstrook bij druk verkeer (File Assistant) of op de snelweg (Highway Assist), terwijl ze ook de snelheid aanpassen aan de huidige limieten.

Driver Attention Assist: bewaakt de slaperigheid van de bestuurder en activeert indien nodig een waarschuwing.

Mopar Sportief karakter op maat, dankzij de nieuwe exclusieve "Quadrifoglio Accessoires Line" ontwikkeld door Mopar.

Om het sportieve karakter van de Alfa Romeo Giulia en Alfa Romeo Stelvio naar voren te brengen, heeft het merk Mopar® de nieuwe exclusieve "Quadrifoglio Accessoires Line" gecreëerd om liefhebbers te boeien met o.a. een exclusief high-performance uitlaatsysteem, ontworpen in samenwerking met Akrapovič, licht verdonkerde achterlichten en exclusief lakwerk.

Het veelvuldig gebruik van koolstofvezel - een lichtgewicht, technisch materiaal - verbetert de aerodynamica, de prestaties en de verhouding tussen gewicht en vermogen, en accentueert de elegante, gedurfde esthetiek van deze twee Alfa Romeo-iconen. Als onderdeel van de exclusieve Quadrifoglio Accessories Line biedt Mopar daarom een voorgrille met "V"-inzetstuk met spiegelkappen en achterspoiler die afgewerkt zijn in koolstofvezel.

De nieuwe Quadrifoglio versies van de Alfa Romeo Giulia en Stelvio MY2020 starten respectievelijk vanaf €85.400 incl. BTW (€82.577 incl. BTW in Luxemburg) en €94.300 incl. BTW (€91.183 incl. BTW in Luxemburg).