Bijstand
Ons aanbod
Showrooms
artikel headerimage

17/12/2020

De wereld wordt een speeltuin met de nieuwe LEGO® Technic™ Jeep® Wrangler.

Het merk Jeep® en de LEGO Groep hebben het nieuwste LEGO® Technic™ model onthuld, de unieke Jeep Wrangler Rubicon. Deze eerste Jeep LEGO SUV - de Jeep Wrangler LEGO Technic - is ontworpen om de iconische look, het ontwerp en de legendarische off-road capaciteiten van het huidige voertuig na te bootsen en is klaar voor elk groots avontuur.

Het nieuwe model van deze krachtige SUV zal een spannende bouwervaring bieden voor LEGO-fans van alle leeftijden door de krachtige 4x4-systemen, de stevige banden, de opklapbare achterbank en de klassieke grille met zeven sleuven in de LEGO Technic-configuratie te herscheppen.

Zodra de bouw is voltooid, kunnen de bouwers hun eigen off-road avonturen creëren met dit functionele, bestaande uit 665 onderdelen, model. Een met knoppen bediend voorstuursysteem en een krachtige scharnierende asvering zorgen ervoor dat ze hun model graag op hindernissen uitproberen. Het kleurenpalet - geel en zwart - is boeiend in actie of statisch in expo.

De Jeep Wrangler LEGO Technic is ontworpen voor Jeep- en LEGO-fans, vanaf 9 jaar. Hij zal op 1 januari 2021 verkrijgbaar zijn via LEGO.com, LEGO-winkels en andere detailhandelaren wereldwijd voor $49,99 (€49,99/£44,99).

"De Jeep Wrangler is een icoon in de off-road wereld", zegt Lars Thygesen, ontwerper bij LEGO Technic. "De Rubicon-versie heeft veel van de iconische details die 4x4-fans over de hele wereld waarderen, dus het was voor mij belangrijk om zoveel mogelijk van de authentieke kenmerken van het echte voertuig in de replica van LEGO Technic te verwerken. Ik hoop dat zowel LEGO-fans als autoliefhebbers alle aspecten zullen waarderen, inclusief het ontwerp van de vering, de lier en de cabriolet die we samen met het getalenteerde Jeep-ontwerpteam hebben ontwikkeld. »

"Met een 80-jarig erfgoed dat over de hele wereld geprezen wordt, zijn onze eigenaars, fans en aanhangers letterlijk met ons opgegroeid," zei Christian Meunier, President van het Jeep-merk. "Onze samenwerking met de LEGO Groep biedt de fans van onze modellen opnieuw de mogelijkheid om hun passie voor de Jeep Wrangler te delen, een wereldwijd icoon voor de automobielindustrie dat staat voor plezier, vrijheid en avontuur in alle vrijheid. »

"Vraag het elke eigenaar van een Jeep Wrangler en ze zullen je vertellen dat hun voertuig slechts een grotere versie is van dit nieuwe LEGO-pakket," zei Mark Allen, de ontwerpdirecteur van de Jeep. "Het ontwerp van de Jeep Wrangler maakt het mogelijk om hem uit elkaar te halen, de deuren te sluiten, te herconfigureren, nieuwe onderdelen toe te voegen die door ons Mopar-team zijn ontwikkeld, en hem vervolgens weer in elkaar te zetten. Deze Jeep Wrangler LEGO Technic zou een nieuw niveau van vreugde moeten brengen aan onze Jeep-liefhebbers en de toekomstige ontwerpers van het merk moeten inspireren. »