Bijstand
Ons aanbod
Showrooms
artikel headerimage

16/12/2020

De Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio verkozen tot "Sportscar of the Year"

Er waren meer kandidaten dan in welke andere categorie dan ook die door het vakblad AUTO BILD SPORTSCARS tot "Sportscar of the Year" werden verkozen. In totaal namen 24 kandidaten deel in de categorie "productie- berlines en stationwagens". En de winnaar is: de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.

De topversie van de Giulia volgt daarmee de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio op, die precies één jaar geleden in de competitie AUTO BILD SPORTSCARS zijn categorie won. Beide voertuigen hebben niet alleen dezelfde prijs gewonnen, maar worden ook aangedreven door dezelfde twin-turbo V6-benzinemotor, die 375 kW (510 pk) ontwikkelt.

De Giulia Quadrifoglio is een showcase van Alfa Romeo's uitmuntendheid en een nog sterkere expressie van prestaties, DNA en onmiskenbare Italiaanse stijl. De Giulia staat aan de basis van de renaissance van het gamma en wordt ondersteund door geavanceerde technische oplossingen en prestaties. De Giulia belichaamt de meest verfijnde uitdrukking van functioneel Italiaans design, en dit alles in een onnavolgbare Alfa Romeo-stijl.

Zijn uitmuntende prestaties worden geleverd door de krachtige 2,9 V6 Bi-Turbo 100% aluminium motor, die maar liefst 510 pk en een maximumkoppel van 600 Nm bij 2500 omwentelingen per minuut kan vrijgeven. De transmissie naar de wielen is het resultaat van het Active Torque Vectoring systeem Alfa™. De automatische 8-versnellingsbak is gekalibreerd om de vloeibaarheid en het comfort te optimaliseren. In de RACE-modus geeft de Giulia zijn volledige potentieel weer met ultrasnelle versnellingsschakelingen in slechts 150 milliseconden.

De Giulia Quadrifoglio is uitgerust met een reeks systemen die zijn ontworpen om het rijplezier te verhogen en de bestuurder de meest authentieke rijervaring te bieden. Deze omvatten de Active Suspension Alfa™, de DNA Pro Selector Alfa™ met RACE-modus en de Active Aero Splitter Alfa™. Deze worden allemaal in real-time gecoördineerd en bijgestuurd door de Alfa™ Chassis Domain Control unit, zodat de bestuurder altijd in optimale omstandigheden kunnen genieten van de uitzonderlijke prestaties van het voertuig.

Bij de verkiezing tot "Sportscar of the Year" presenteerde de redactie van AUTO BILD SPORTSCARS de lezers 117 gangbare automodellen in tien wedstrijdcategorieën om uit te kiezen, variërend van kleine auto's tot SUV's, in standaard- of getunede versies.