Bijstand
Ons aanbod
Showrooms
artikel headerimage

08/12/2020

Debuut van de New Tipo Cross en Tipo en het gamma New Panda

De Fiat Functional Family - bestaande uit de bestverkopende Tipo en Panda modellen - werd volledig upgedate. Beide modellen zijn nu verkrijgbaar in een nieuw gestructureerde line-up met drie thama’s: Life, Sport en Cross. Het eerste thema, 'Life', is bedoeld voor klanten die het leven in de stad ten volle beleven, het tweede, 'Sport' voor mensen met een actieve levensstijl, en het derde, 'Cross', voor degenen die gebruik maken van hun auto om de natuur te verkennen, of eenvoudigweg om een pauze te nemen van de dagelijkse routine en zich onder te dompelen in opwindende avonturen. De belangrijkste innovaties zijn de nieuwe Tipo Cross, de nieuwe Tipo City Sport en de nieuwe Panda Sport, om de vernieuwde line-up af te ronden. Deze nieuwigheden spelen in op de behoeften van nieuwe doelgroepen en vergroten daarbij aanzienlijk het aanbod van Fiat.

Tijdens de Europese persvoorstelling van de nieuwe Tipo line-up heeft de New Tipo Cross zijn debuut gemaakt als een ware vernieuwing in het gamma en profileert zich als een echte 'family crossover' bedoeld voor een volledig nieuwe doelgroep: jonge gezinnen, met een dynamische levensstijl, die op zoek zijn naar functionaliteit, emoties, ruimte maar ook naar stijl en inhoud tegen een betaalbare prijs. Ook de wereldpremière van de New Tipo City Sport vond plaats, gericht op jonge en dynamische klanten die op zoek zijn naar een eigen persoonlijkheid, een sportief gevoel en technologische innovatie in een auto. Meer nog, de nieuwe versie heeft een gedurfder design, de beste veiligheids- en infotainmentsystemen in zijn klasse en een beter presterende en milieuvriendelijkere motoren.

De Panda werd eveneens opgefrist qua stijl en inhoud. De New Panda staat dus voor de natuurlijke evolutie van een uitvinding die al 40 jaar lang synoniem staat voor charme, gebruikscomfort en veelzijdigheid. Panda is dit alles en nog veel meer: een symbool van vrijheid om te reizen, een 'drager' van emoties en herinneringen, maar ook een geniaal product dat deel is geworden van het collectieve onderbewuste, net als andere voorbeelden van de Italiaanse creativiteit.

"Het debuut van de New Fiat Functional Family en de premières van tal van nieuwe modellen betekenen een grote stap voorwaarts in de strategie om ons gamma op te frissen; in het antwoord op de behoeften van onze doelgroep; en ten slotte in de uitbreiding van het aanbod naar een volledig nieuwe klantenbasis voor Fiat", aldus Luca Napolitano, Hoofd EMEA voor de merken Fiat, Lancia & Abarth. "Bovendien wordt hiermee de strategie om het gamma op te frissen, die dit jaar is gestart, consequent voortgezet: we bieden mobiliteitsoplossingen voor in en uit de stad die steeds duurzamer worden, steeds meer aansluiten bij de behoeften van onze klanten, zowel nu als in de toekomst. Met de 'Aspirational'-wereld - één van de twee zielen van het merk Fiat - perfect belichaamd door de iconische 500, is de 'Functional' wereld in handen van zeer succesvolle modellen als Panda en Tipo. Twee bijzondere auto's die nu één grote en uniforme familie vormen, met een breedte en innovatie op het gebied van technologie, milieuvriendelijkheid en connectiviteit, terwijl ze nooit de kwaliteiten van functionaliteit en flexibiliteit opofferen die er zo'n succes van hebben gemaakt. Het volstaat te zeggen dat de twee modellen goed zijn voor 58% van de totale verkoop van Fiat-auto's en 40% van het totaal van FCA in de EMEA-regio'".

Het jaar 2020, dat nu ten einde loopt, is voor het merk Fiat dan ook een zeer belangrijk jaar geweest, een strategische reis die in februari is begonnen met de lancering van de Mild Hybrid motor in de Panda en 500 Hybrid Launch Edition, uitgerust met efficiënte, compacte, lichte en toegankelijke hybridemotoren. De daaropvolgende maand wers het traject voortgezet met de presentatie van de nieuwe 500 "La Prima" cabrio, de eerste volledig elektrische auto van FCA. Het hoogtepunt van de campagne was de lancering in oktober in de Pinacoteca Agnelli kunstgalerij in Turijn van het volledige New 500-gamma, inclusief de fascinerende New 500 3+1 "la Prima" Opening Edition. De eerste verkoopgegevens van de New 500 en de hybride versies van de Panda en 500 bevestigen dat de weg die we zijn ingeslagen de juiste is: ongeveer 100.000 verkochte exemplaren sinds de lancering, met een mix van 50% tussen beide modellen.

New Tipo Cross

De Tipo-familie is uitgebreid met de komst van een nieuwe versie - de New Tipo Cross - om de drie andere loetswerkvarianten (4-deurs, 5-deurs en Station Wagon) aan te vullen. Een echte crossover, gericht op een compleet nieuwe doelgroep. Families - de jarenlange klantenkring van de Fiat Tipo - hebben hun voorkeuren en smaken verruimd en zijn steeds meer op zoek naar alternatieve stijlen. Zonder ooit ruimte en comfort te willen opofferen, verschuiven ze nu naar de wereld van de crossovers. Dezelfde families zijn nu klaar om een meer emotionele, onderscheidende, dynamische en jonge auto te ervaren, terwijl ze toch een betaalbare prijs hebben. De Tipo Cross, "De nieuwe familiecrossover van Fiat", is het antwoord.

Over het geheel genomen is de New Tipo Cross beslist krachtiger en gedurfder gebouwd. Op het eerste gezicht is de auto duidelijk breder, met de nieuwe vormgeving van de grille die onder de koplampen doorloopt en duidelijk hoger is: De New Tipo Cross is met bijna 4 cm verhoogd, dankzij een nieuwe kalibratie van het onderstel en de toevoeging van een nieuwe velg- en bandenoplossing, zoals eerder te zien was bij een andere Fiat-crossover, de 500X. De New Tipo Cross is uitgerust met bredere banden voor een nog robuustere uitstraling. De nieuwe setup biedt ook een hogere rijpositie en maakt het makkelijker om in en uit de auto te stappen en vereenvoudigt alles wat Tipo-families gewend zijn, zoals het plaatsen van kinderen op de achterbank of het vinden van spullen die onder de stoeltjes vast kunnen komen te zitten. Een innovatie in esthetiek, de auto is bijna 7 cm hoger dan de Tipo Life en wordt gekenmerkt door de toevoeging van 'kruisvormige' details, te beginnen met wielkastvelgen aan de zij- en voorzijde, waar ook ruimte is voor een exclusieve beschermplaat en bumper, met een prominente 'bullbar' om de auto een steviger en gespierder uitstraling te geven, via de zijskirts en de achterbumper tot de praktische dakdrager die tot nu toe alleen beschikbaar was op de Station Wagon.

Eén van de belangrijkste nieuwe kenmerken van de New Tipo Cross is de volledig configureerbare nieuwe 7" digitale TFT-cluster, dat het conventionele analoge instrumentenpaneel vervangt. Het is een geavanceerd high-tech systeem dat u helpt om de status van de auto, het multimedia-aspect en uw telefoon onder controle te houden. Het cluster is ook gekoppeld aan de geheel nieuwe Uconnect 5 radio met 10,25" touchscreen, een andere primeur - net als het cluster - voor de FCA Group op de New 500, nu beschikbaar op de Tipo. Het Uconnect 5-systeem met draadloze Apple CarPlay en Android Auto werd ontwikkeld met het idee om klanten een eenvoudige en comfortabele gebruikerservaring te bieden. Dit betekent dat u de functies van Apple CarPlay of Android Auto draadloos kunt gebruiken op het radiotouchscreen met aanpasbare profielen en de mogelijkheid om tot 5 configuraties op te slaan.

De New Tipo Cross kan worden uitgerust met de 95 of 130 pk sterke turbodiesel 1.6 Multijet of de nieuwe benzinemotor GSE T3 met 100 pk.. Deze laatste maakt deel uit van de FireFly Turbo motorfamilie, de meest recente versie staat voor de beste prestaties, gekoppeld aan een aanzienlijk lager verbruik en een lagere uitstoot. Het maximale vermogen is 74 kW (100 pk), terwijl het maximumkoppel 190 Nm bedraagt bij slechts 1500 t/min, in plaats van de 4500 t/min van de huidige 95 pk sterke 1.4-benzinemotor, die slechts tot 127 Nm is gegaan. De motor zorgt dus voor rijplezier en biedt dankzij de gunstige koppelcurve ook bij lage toerentallen een optimale start en is bovendien comfortabeler, dankzij de indrukwekkende geruisloosheid. Ook de CO2-uitstoot daalt tot een waarde van 121 g/km (WLTP). Nog beter is dat de versnellingsbak is gekalibreerd voor een maximaal reactievermogen in het stadsverkeer en het beste comfort op de snelweg, waardoor de motor bij een kruissnelheid van 130 km/u niet meer dan 3200 omwentelingen per minuut kan draaien. Tot slot kan de nieuwe Tipo Cross worden geleverd met de Euro 6D Final-conforme Multijet-dieselmotoren, die verkrijgbaar zijn in twee uitgangen: 95 en 130 pk (voorheen 120 pk), met een aanzienlijke verbetering van de prestaties en de CO2-waarden (vanaf 110 g/km (WLTP)). De 130 pk sterke 1.6 Multijet is ook de ideale motor voor de commerciële fleetmarkt, een strategisch domein voor het C-segment en dus ook voor de Tipo.

New Tipo City Sport

De New Tipo City Sport - die vanaf het einde van het eerste trimester van 2021 kan worden besteld - is een staaltje van dynamiek en techniek, de ideale auto voor wie zich aangetrokken voelt tot een dynamische, sportieve stijl. De nieuwe versie is direct herkenbaar aan de kenmerkende esthetiek, zoals de specifieke "Sport"-badge onder de buitenspiegel, en de exclusieve Metropolis Gray kleurstelling met 18" diamantgeslepen lichtmetalen velgen en talrijke glanzende zwarte details: van het inzetstuk in het onderste deel van de grille tot aan het zijdeurpaneel en van de kappen van de achteruitkijkspiegel tot aan de portiergrepen. Ook in glanszwart is de vernieuwde voorgrille, waar de gloednieuwe badge met Fiat-belettering opviel, een belangrijk statement van sterke vernieuwing - de Tipo is de eerste auto van Fiat die dit logo overneemt en de New 500 volgt. Voor een nog modernere uitstraling is de New Tipo City Sport standaard voorzien van nieuwe full-LED koplampen voor en achter: die versterken niet alleen de belijning van de auto, maar verbeteren ook de actieve en passieve veiligheid, met dank aan een betere zichtbaarheid. In lijn met het streven naar een betere duurzaamheid tot in de kleinste details, verminderen ze ook het stroomverbruik van de auto en daarmee de CO2-uitstoot.

Deze krachtige sportieve uitstraling zet zich voort in het passagierscompartiment, waar het zwarte plafond goed past bij het nieuwe sportstuur, dat nu compacter is en een betere ergonomie heeft en perfect zicht biedt op het nieuwe 7" digitale TFT-cluster in de auto. Ook de bedieningselementen van de airconditioning werden vernieuwd en er werden nieuwe verchroomde en zwarte inserts toegevoegd. Ten slotte biedt de New Tipo City Sport, samen met het 'Keyless Entry/Go'-systeem - om de deuren te vergrendelen en te ontgrendelen en de motor te starten, zonder dat er conventionele sleutels nodig zijn - een breed scala aan geavanceerde hulpsystemen voor de bestuurder (ADAS), waaronder 'Adaptive High Beam', om te zorgen voor een beter zicht tijdens het rijden in het donker, door de hoge lichten automatisch in te schakelen wanneer de tegengestelde rijbaan leeg is.

De nieuwe Tipo City Sport is verkrijgbaar in 5-deurs en Station Wagon en kan worden uitgerust met de 130 pk sterke turbodiesel 1.6 Multijet of de nieuwe 100 pk sterke 1.0 GSE T3.

New Panda Sport

De New Panda Sport is gericht op de jonge en dynamische klant en onderscheidt zich door zijn kenmerkende esthetiek: de nieuwe tweekleurige 16" 'Sport' lichtmetalen velgen met zwarte en rode banden; de handgrepen en de buitenspiegelkappen in dezelfde kleur als het koetswerk, op verzoek in glanzend zwart met een zwart dak (optioneel); en het exclusieve chroom "Sport"-logo op het zijpaneel, boven de richtingaanwijzer. Een nieuwe en exclusieve matte grijze kleur is ook beschikbaar.

Dezelfde opvallende kenmerken zijn ook terug te vinden in het interieur, waar het nieuwe titaniumkleurige dashboard, specifieke deurpanelen in eco-leder, een zwart plafond en nieuwe stoelen met donkergrijze bekleding, techno-leren details, stoffen zijpanelen en rode stiksels tot de opvallende kenmerken behoren. En voor de klant die een nog gedurfder imago wil, kan de New Panda Sport optioneel worden uitgerust met het Pandemonio Pack - een duidelijk eerbetoon aan de kit die in 2006 op de Panda 100 PK werd gelanceerd - met rode remklauwen, verduisterde ruiten achteraan en het nieuwe techno-leren stuurwiel met rode stiksels. Voor het eerst op het model is de nieuwe 7" touchscreen radio met DAB digitaal systeem standaard voorzien van de functies die zijn ingesteld voor Apple CarPlay™ en Android Auto™, zodat uw smartphone volledig kan worden geïntegreerd in een handige houder boven de radio.

Tot slot is de New Panda Sport uitgerust met de 1.0 FireFly Hybrid met 70 pk - de innovatieve motor die nu verkrijgbaar is op het volledig gamma en die de Euro 6D Final-compliant 70 pk (51,5 kW) 3-cilinder 1-liter motor uit de FireFly-familie koppelt aan een in de gordel geïntegreerde Starter Generator (BSG) elektromotor, met een 11-Ah lithiumbatterij en een maximaal vermogen van 3,6 kW.

De voorstelling van de nieuwe Fiat Functional Family

De nieuwe Fiat Functional Family is veelzijdig en flexibel en stelt het merk in staat om nog democratischer en toegankelijker te worden. Het biedt iedereen de mogelijkheid om te kiezen voor de New Panda of de New Tipo versie die het beste past bij de verschillende levensstijlen en dagelijkse behoeften van gezinnen, of ze nu jong zijn of niet, stadsmensen of liefhebbers van reizen in de buitenlucht. Zoveel gezinnen, allemaal verschillend, maar die dagelijks te maken hebben met grote of kleine 'missies': boodschappen doen, hun kinderen naar school brengen, pendelen naar kantoor, maar ook genieten van een uitstapje buiten de stad.

Rekening houdend met deze realiteit en diversiteit heeft het Italiaanse merk een eigentijds verhaal ontwikkeld voor de virtuele perspresentatie, in typische Fiat-stijl, op basis van de locatie die deze veelheid aan smaken en eisen het beste weergeeft: een flatgebouw. Op deze plek waar uiteenlopende gezinnen naast elkaar leven, met uiteraard verschillende aspiraties, kunnen we zien hoe de drie werelden - Life, Cross en Sport - overeenkomen met specifieke doelgroepen die volledig tevreden kunnen zijn met de technische en stijlkenmerken van elk nieuw model. Het is inderdaad aan hen om te kiezen tussen de 70 pk 1.0 FireFly Hybrid in de hele Panda line-up - de meest democratische hybride op de markt, of de innovatieve 100 pk benzine 1.0 SGE T3 in de New Tipo. Op dezelfde manier, voor een 'full house' aan technologie, kunnen klanten kiezen tussen het brede scala aan geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen (ADAS) die beschikbaar zijn op de New Tipo of het gloednieuwe infotainmentsysteem op de New Panda, dat voor het eerst een 7" kleuren touchscreen, DAB digitale radio, setup voor Apple CarPlay™ en Android Auto™ bevat.

Om de keuze nog eenvoudiger te maken, zijn de drie thema's uniform in beide bezettingen, alleen verschillen ze in het aantal uitrustingsniveaus en koetswerkvarianten. Zo wordt de New Tipo in het thema 'Life' aangeboden in de uitrustingsniveaus Tipo, City Life en Life, verkrijgbaar in drie koetswerkvarianten (4-deurs, 5-deurs en Station Wagon); het thema 'Sport', verkrijgbaar in het uitrustingsniveau City Sport en 5-deurs / Station Wagon-varianten; tot slot is het thema 'Cross' verkrijgbaar in twee uitrustingsniveaus - City Cross en Cross - en in de 5-deurs crossover-koetswerkvariant. De New Panda line-up werd ontworpen met dezelfde filosofie in het achterhoofd, in vijf afwerkingsniveaus: Panda en City Life voor het thema 'Life', de nieuwe Sportversie om het gelijknamige thema uit te drukken en de City Cross- en Cross-varianten binnen het thema 'Cross'.

Tipo en Panda, twee succesverhalen

De Fiat Tipo, die in 2016 werd gelanceerd, is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een ware autofamilie. Na de lancering van de vierdeurs berline-versie volgde in 2017 de 5-deurs en Station Wagon-versies, nu uitgebreid met de gloednieuwe Tipo Cross en Tipo Sport. Dankzij de voortdurende vernieuwing is het model één van de meest geprezen in zijn segment in Italië en in heel Europa, waar het heeft bijgedragen aan de resultaten van het Fiat-merk, met meer dan 75% van de verkoopvolumes in markten buiten Italië. In totaal zijn er vanaf de lancering tot nu toe meer dan 700.000 eenheden verkocht in EMEA, met het hoogste aandeel buiten Italië in 2019.

Nog belangrijker zijn de feiten voor de Fiat Panda: in zijn eerste 40 jaar heeft hij ieders hart veroverd door zoveel records te breken: de overall bestseller in Italië voor 8 jaar op rij en de leider - samen met de 500 - op de Europese markt van stadsauto's, met meer dan 375.000 verkochte modellen per jaar. Maar dat is nog niet alles. Dit jaar noteert de Fiat Panda de beste groei in zijn segment, +3,7% ten opzichte van de verkoop in 2019, en het hoogste marktaandeel van alle voertuigen van 2012 tot nu toe: 17,8% in Europa en 49,1% in Italië in het A-segment.. Deze significante cijfers tonen aan hoezeer het model deel uitmaakt van het collectieve onbewuste, vol met functionele en emotionele waarde, en een symbool is geworden van de vrijheid van reizen. De New Panda is immers de enige stadswagen in zijn segment met een volledig gamma aan tractiemogelijkheden (4x2 en 4x4) en motoren (benzine en hybride). Allemaal gehuld in een vertrouwde, robuuste en geruststellende 'vorm' die meteen charme en compliciteit oproept, zowel in de stad als op de meest afgelegen berghellingen. Laat staan de bijzonderheden die hem wereldwijd bekend hebben gemaakt: compacte buitenafmetingen, configureerbare ruime interieurruimte en originele kleurencombinaties.

D-Fence pack by Mopar en meer dan 80 exclusieve accessoires voor de New Tipo

De steeds milieuvriendelijker wordende New Tipo en New Panda gamma's kunnen op verzoek ook worden uitgerust met het D-Fence by Mopar pack, dat bestaat uit drie apparaten: een filter dat voorkomt dat onzuiverheden van buitenaf in de auto terechtkomen, dat deeltjes en bijna 100% van de allergenen blokkeert en dat de vorming van schimmels en bacteriën met 98% vermindert; een luchtreiniger voor de lucht in het passagierscompartiment, die microdeeltjes zoals pollen of bacteriën filtert; en een UV-lamp om alle contactvlakken in onze auto's te reinigen: het stuurwiel, de versnellingspook en de zetels. Tot slot heeft Mopar voor het nieuwe Tipo-assortiment een collectie van meer dan 80 unieke, exclusieve accessoires ontwikkeld, die perfect passen bij de technische en stijlkenmerken van het nieuwe model en die zijn ontworpen om de meest uitgebreide en uitgebreide aanpassing aan de verschillende levensstijlen van zijn klanten te bieden.

FCA Bank ondersteunt de verkoop van Fiat-voertuigen door een breed scala aan financieringsoplossingen

FCA Bank, de captive bank van Fiat Chrysler Automobiles en Crédit Agricole Consumer Finance, ondersteunt de verkoop van Fiat-voertuigen door een breed scala aan financieringsoplossingen aan te bieden om klanten te helpen bij het kopen of leasen van hun nieuwe Fiat Tipo Cross en Sport. Iedereen die in de nieuwe Fiat Tipo wil rijden, met meer technologie, stijl en familie ‘spirit’, kan kiezen voor een van de volgende producten:

Lening op afbetaling: traditionele financiering waarmee de koper het voertuig gedurende een langere periode kan betalen; Leasing en PCP (Personal Contract Purchase): zeer flexibele oplossingen met lage maandelijkse betalingen en de mogelijkheid om op de vervaldatum van het contract te kiezen om de auto terug te brengen, te behouden of te vervangen door een nieuwe; Private Lease: een oplossing voor bestuurders die geen eigenaar willen zijn van het voertuig, met de daaruit voortvloeiende kosten en onzekerheden, met een eenmalige maandelijkse betaling inclusief de belangrijkste verzekerings-, assistentie- en infomobiliteitsdiensten voor een totale gemoedsrust.

Alle oplossingen van FCA Bank zijn niet alleen bedoeld voor particulieren, maar ook voor bedrijven en onafhankelijke professionals. Bovendien biedt Leasys, een dochteronderneming van FCA Bank, innovatieve autoverhuuroplossingen voor de lange termijn voor een totaal ontspannen rijervaring. Bovendien biedt FCA Bank een breed scala aan verzekeringsproducten in combinatie met het financieringscontract, zowel voor persoonlijke bescherming - zoals Prestito Protetto, dat zorgt voor de terugbetaling van een deel van de lening in geval van plotselinge en onvoorspelbare gebeurtenissen zoals een baanverlies - en autobescherming. De beschreven financierings- en verzekeringsoplossingen zijn beschikbaar in de meeste Europese landen waar de bedrijven van de FCA Bank Group actief zijn. Alle constructies zijn uiterst flexibel om te voldoen aan alle lokale vereisten.