Bijstand
Ons aanbod
Showrooms
artikel headerimage

25/11/2020

Eerste testritten voor de pers met de nieuwe speciale series Abarth 595 Scorpioneoro en Monster Energy Yamaha

Abarth presenteert twee prachtige speciale series - de exclusieve Abarth 595 Scorpioneoro en de met adrenaline geladen Abarth 595 Monster Energy Yamaha - die de dubbele spirit van het merk belichamen, evenals twee van zijn kernwaarden: respectievelijk 'Heritage' (erfgoed) en 'Fun' (plezier).

De Abarth 595 Scorpioneoro is een beperkte serie, geproduceerd in slechts 2000 exemplaren, en is een eerbetoon is aan de exclusieve A112 Abarth "Gold Ring", beter bekend bij de fans als de A112 Abarth "Targa Oro". Een ware exclusieve auto, waarvan in 1979 slechts 150 exemplaren werden geproduceerd, allemaal met zwarte kleurstelling, gouden details, verfijnde interieurs en een breed scala aan standaarduitrusting, in overeenstemming met de Italiaanse "granturismo"-traditie.

De tweede speciale serie, de Abarth 595 Monster Energy Yamaha, drukt perfect de waarden uit die het Scorpione-merk deelt met Yamaha, gebaseerd op prestaties, racerij, technologie en plezier. Dit partnerschap, dat in 2015 van start is gegaan, is bedoeld om sportieve en competitieve uitdagingen te overwinnen door "de straat op te gaan" met speciale series boordevol adrenaline: de Abarth 595 Yamaha Factory Racing Edition (2015), de tweezitter Abarth 695 Yamaha Factory Racing Edition (2015) en ten slotte de Yamaha Abarth 695 XSR Limited Edition (2017). Vandaag wordt de estafette gegeven aan de nieuwe Abarth 595 Monster Energy Yamaha serie, in zijn gelimiteerde editie van 2000 exemplaren, om de samen ondernomen reis voort te zetten, nu met een extra boost dankzij de nieuwe samenwerking met Monster, de beroemde energiedrank die de zoektocht naar uitdaging, de liefde voor de sport en de zoektocht naar emoties van Abarth en Yamaha deelt.

Abarth 595 Scorpioneoro

De exclusieve Abarth 595 Scorpioneoro is de perfecte combinatie van levensstijl en prestaties: hij is ontworpen voor wie comfort in het dagelijks gebruik van de auto en verfijnde details wil, en die niet wil afzien van prestaties. Onder de motorkap biedt de 165 pk een vermogen/gewichtsverhouding van 6,5 kg/pk en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 7,3 seconden. Zijn Euro6D TEMP-goedgekeurde 1.4 T-jetmotor wordt gecombineerd met een mechanische versnellingsbak, maar kan op verzoek ook worden uitgerust met een Abarth gerobotiseerde sequentiële versnellingsbak met schakelpaddles. De uitvoering is in perfecte harmonie met een unieke en onderscheidende uitstraling, waarbij een eerbetoon wordt gebracht aan de exclusieve A112 Abarth "Gold Ring" uit 1979, beter bekend als de A112 Abarth "Targa Oro". Dit model werd gekenmerkt door zijn zwarte kleurstelling, goudkleurige koetswerkdetails en glanzende lichtmetalen velgen. De weinige modellen die nog bestaan worden door verzamelaars zeer gewaardeerd.

De speciale Abarth 595 Scorpioneoro serie is net zo indrukwekkend als dit "collector's item", geproduceerd in een gelimiteerde oplage en met een prestigieuze genummerd plaatje in de bestuurderszetel. De nieuwe speciale serie is voorzien van exclusieve details. Aan de buitenkant is het herkenbaar aan de zwarte Scorpione-kleurstelling - op verzoek verkrijgbaar in Podium Blue, Racing White en Record Gray. Het matzwarte geblokte dak is perfect afgestemd op de teergrijze afwerking van de handgrepen, de spiegelbehuizingen en de front- en achterdiffusoren. Om zijn stijl nog meer te benadrukken, bevat deze nieuwe speciale serie gouden details, zoals de schorpioen op de motorkap, de koetswerklijn en de 17" lichtmetalen velgen, die op verzoek ook verkrijgbaar zijn in zwarte afwerking, met een gouden schorpioen die de voor wat betreft de afwerking van de velgen.

Binnenin vinden we de nieuwe Abarth "Scorpionflage" sportzetels met zwarte lederen bekleding en een achterbank in technisch materiaal om de inzittenden optimale steun te bieden tijdens het sportief rijden. Op de hoofdsteunen van de voorzetels is het opschrift "Scorpioneoro" geborduurd met de Italiaanse vlag en de naam Abarth. De nieuwe zetels worden gecombineerd met het ‘Scorpion Black’ dashboard met matzwarte details, evenals de gouden plaat van de centrale tunnel en gepersonaliseerde tapijten.

Als klap op de vuurpijl biedt de Scorpioneoro Abarth 595 het beste infotainment van de markt: het UconnectTM 7" HD systeem met Apple CarPlay en Google Android AutoTM* - een snel platform met high-definition display, GPS en DAB digitale radio - en het geavanceerde audiosysteem BeatsAudio™. Deze laatste, met een totaal vermogen van 480 W, bevat een achtkanaals digitale versterker met een ultramodern egalisatiealgoritme om het volledige geluidsspectrum van een studio-opname te reproduceren.

Tot slot is er een speciale limited edition chronograaf horloge gemaakt door Breil, gewijd aan de nieuwe Abarth 595 Scorpioneoro speciale serie, die een incisie van het gouden Scorpione logo bevat.
Abarth 595 Monster Energy Yamaha

De nieuwe Abarth 595 Monster Energy Yamaha speciale serie is speciaal ontworpen voor jonge klanten en autosportfans die op zoek zijn naar een spannend en exclusief voertuig, maar ook naar de ultrahoge prestaties van elke Abarth.

De nieuwe speciale serie, geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 2000 exemplaren, viert de samenwerking tussen de twee merken, die in 2015 werd opgestart. Een band gebaseerd op gedeelde waarden: prestaties, racen, technologie en plezier.

Esthetisch geïnspireerd op de kleurstelling van de YZR-M1 van de Monster Energy Yamaha MotoGP 2020, is het exterieur van de nieuwe speciale serie voorzien van een tweekleurig zwart en blauw kleurenschema - op verzoek ook verkrijgbaar in het zwart, met het 'Monster Energy Yamaha MotoGP'-logo op de zijflanken, net boven het '595'-logo. De motorkap van deze speciale serie is voorzien van de Monster "klauw", een teken van de nieuwe samenwerking tussen het Scorpione merk en de beroemde energiedrank, een "energieboost" voor het imago van de nieuwe speciale serie. De donkere kleuren worden gecontrasteerd door de 'teergrijze' afwerking van de deurkrukken, de frontgrille en de diffusoren achteraan.

Binnenin is het model voorzien van de nieuwe speciale Abarth-sportzetels met blauwe afwerking en het Monster Energy Yamaha MotoGP-logo op de hoofdsteunen. De blauwe bekleding steekt af tegen het zwarte dashboard en reflecteert de tweekleurige kleurstelling, waarbij het genummerde plaatje op de centrale tunnel is geplaatst.

De Yamaha's Abarth 595 Monster Energy is uitgerust met een 165 pk sterke 1,4 T-jet motor met Euro6D TEMP homologatie, gecombineerd met een handgeschakelde versnellingsbak. Een Abarth gerobotiseerde sequentiële versnellingsbak met op het stuur gemonteerde schakelpaddles is als optie verkrijgbaar.

De binnenruimte is standaard voorzien van een afgeplat sportstuur, waarvan de bovenste contouren zijn opgesmukt met een middenstrip, wat vooral handig is bij het rijden met een sportwagen. De 'Sport'-knop regelt de maximale koppelverdeling, de kalibratie van de stuurbekrachtiging en de gasrespons, en niet in de laatste plaats het geluid van het Record Monza active-valve-uitlaatsysteem. Het speciaal voor Abarth ontworpen remsysteem biedt optimale veiligheid bij het afremmen via de geventileerde voor- en achterschijven van respectievelijk 284 mm en 240 mm. De Koni-achtervering is ook standaard, met Frequency Selective Damping System (FSD) technologie om de rijeigenschappen, het rijgedrag en de stabiliteit te verbeteren, waardoor het een unieke rijervaring wordt.

Het Uconnect™ 7" HD-systeem met Apple CarPlay en Google Android Auto™* - de beste smartphone-oplossingen voor iOS en Android - is ook standaard inbegrepen in de Yamaha Abarth 595 Monster Energy. Dit unieke platform integreert het Abarth Telemetriesysteem, waardoor chauffeurs hun prestaties kunnen meten. Tot slot bevat deze speciale serie ook een speciaal startscherm met het Monster Energy Yamaha MotoGP-logo.

* Android Auto, Google Play en Google Maps zijn handelsmerken van Google LLC. Apple CarPlay is een handelsmerk van Apple Inc.