artikel headerimage

25/11/2020

De Alfa Romeo Giulia wint de trofeeën van het tijdschrift SPORT AUTO

De Alfa Romeo Giulia behaalde de eerste plaats in vier categorieën van de wedstrijd georganiseerd door het Duitse tijdschrift SPORT AUTO.

Voor de 28ste keer hebben de lezers van het Duitse tijdschrift SPORT AUTO gestemd op hun favoriete sportwagens. Opnieuw hebben ze de Alfa Romeo Giulia als een van de winnaars gekozen. Deze keer heeft de Italiaanse sportsedan maar liefst in vier categorieën de eerste plaats gekregen. De Giulia GTAm won de categorie "Productie berlines/station wagons van meer dan € 100.000" voor geïmporteerde auto's. De nieuwe Giulia GTA is technisch en conceptueel geïnspireerd op de Giulia GTA uit 1965, de door Autodelta ontwikkelde 'Gran Turismo Alleggerita'. Uitgerust met een verbeterde, nu 540 pk sterke versie van de Alfa Romeo 2.9 V6 Bi-Turbo motor, is het het krachtigste wegvoertuig in de 110-jarige geschiedenis van het merk.

Voor de vierde keer op rij hebben de lezers de Giulia Quadrifoglio uitgeroepen tot de beste geïmporteerde auto in de categorie "Productie berlines/station wagons onder de € 100.000". Volgens de lezers van SPORT AUTO zijn de Giulia en Giulia Veloce ook de beste in hun categorie.