artikel headerimage

25/11/2020

De Fiat New 500 speelt de hoofdrol in de straten van de hoofdstad van Europa.

De Fiat New 500 deed begin november zijn eerste optreden in Belgiƫ toen hij aan de Belgische pers werd voorgesteld; daarna ging hij de baan op in Brussel.

Na zijn internationale presentatie eind oktober op de iconische Lingotto-site in Turijn, begint de Fiat New 500 zijn internationale "roadtrip" naar de verschillende Europese hoofdsteden, op het moment van de start van de commerciële lancering.

Door enkele dagen halt te houden in Brussel, hoofdstad van de Europese Unie, kon de Fiat New 500 worden ontdekt door de Belgische pers. Hoewel het bezoek aan België niet lang duurde, wilde Fiat van dit uitzonderlijke moment gebruik maken om de eerste 100% elektrische auto van Fiat in de straten van Brussel te ‘in scène te zetten’.

Sinds enkele jaren doet FCA Belgium een beroep op fotografen die gepassioneerd zijn door auto's om de emoties die de modellen opwekken tot leven te brengen. Eerdere projecten waren onder meer de "Long Drive Tour" van Frederik Herregods aan boord van de Alfa Romeo Stelvio, waarmee hij voor verschillende fotoreportages de wegen van Europa heeft doorkruist. Om de 40e verjaardag van de Fiat Panda dit jaar te vieren, had hij ook een unieke fotoportfolio samengesteld aan boord van de legendarische Panda Cross, de populaire off-road versie van de iconische functionele stadsauto van Fiat.

Nu is het de beurt aan de Fiat New 500. Voor deze nieuwe opdracht wendde FCA Belgium zich bewust tot de lifestyle-fotograaf Dorian Lohse. Om twee redenen. Ten eerste is hij één van de "early adopters" van elektrische auto's. Hij is dus zeer vertrouwd met deze wereld en beheerst de wetenswaardigheden van deze technologie perfect. Ten tweede is zijn partner Jennifer lid van de "Fiat 500-familie" daar zij dagelijks de baan opgaat met het symbool van het Italiaanse "dolce vita".

Dorian Lohse : "Na meer dan 7 jaar in een elektrische auto te hebben gereden, was ik vooral benieuwd naar de Fiat New 500 en om hem te kunnen ontdekken in avant-première. Aangezien mijn partner ook met de actuele Fiat 500 rijdt, was ik vooral onder de indruk van de kwaliteit van de New 500. De technologie die gebruikt en geïmplementeerd is om dit nieuwe model te ontwikkelen en te bouwen, heeft me verbluft en me volledig voor zich gewonnen! »

Over het nieuwste model van Fiat voegt hij toe: "Iedereen kent het ontwerp dat zo herkenbaar is in de Fiat 500 sinds de eerste generatie die in 1957 werd gepresenteerd. Ik ben ook onder de indruk van de manier waarop Fiat-ontwerpers dit wereldicoon hebben weten te moderniseren zonder het te vervormen. Ik hou echt van de koplampen aan de voorkant! Het interieur spreekt mij ook aan vanwege de kwaliteit van de materialen en de nauwkeurigheid van elk stijlelement. Vooral de technologie die voor het nieuwe Uconnect 5-systeem wordt gebruikt, maakt indruk op mij. De geluidsisolatie is voorbeeldig en alle storende rol- of verkeersgeluiden worden gedempt. Eenvoudigweg indrukwekkend! "

Dorian Lohse gaat verder : "Wat betreft het gebruik van het Uconnect 5-systeem, wil ik nog de aandacht vestigen op het gebruiksgemak, met name de kwaliteit, het comfort en de ergonomie van CarPlay, om nog maar te zwijgen van de ruimte die voorzien is voor het plaatsen van de smartphone bovenop het grote scherm, dat gekoppeld is aan het inductief opladen van de iPhone. Tot slot wil ik het hebben over de "range" en "sherpa" rijmodi met een hoge energierecuperatie tijdens het remmen, waardoor een zeer laag brandstofverbruik in de stad en een zeer redelijk gecombineerd brandstofverbruik mogelijk is, zelfs met airconditioning aan".

Om de Fiat New 500 in Brussel in scène te zetten, heeft Dorian Lohse enkele symbolische locaties uitgekozen, waaraan hij zijn creatieve flair toevoegt. Of het nu gaat om een winkeltje, een rustige wandeling of een zakenreis, zijn aanpak als fotograaf is om de vele talenten van de Fiat New 500 te laten zien. Het Zavelplein voor een beroemde chocolade- of banketbakker, in de buurt van een prestigieuze fijnproeverswinkel, bij de fontein van het Montgomery-plein, of voor de poorten van het Koninklijk Paleis, de Fiat New 500 integreert zich op elegante wijze in de Stad Brussel.

Voor diegenen die de Fiat New 500 in het echt willen ontdekken, is hij vanaf midden december verkrijgbaar bij de officiële distributeurs van het merk.

De Fiat New 500, die al verschillende prijzen heeft gewonnen, met name voor zijn ontwerp, is het model het resultaat van een investering van meer dan €700 miljoen in Italië, waar hij eveneens wordt geproduceerd in de Mirafori-fabriek in Turijn. Hij is verkrijgbaar in twee koetswerkvarianten (berline en cabriolet), om nog maar te zwijgen van de derde '3+1'-variant, die begin 2021 op de markt zal worden gebracht.

Bij het ontwerp van de eerste 100% elektrische auto van de Groep hebben de ingenieurs van FCA een nieuw technisch platform rondom de elektrische motor gecreëerd, waarin nieuwe besturings-, veiligheids- en entertainmenttechnologieën zijn geïntegreerd. Het resultaat is een auto die de beste dynamische prestaties in zijn klasse biedt, wendbaar en aangenaam is om te rijden, comfortabel, stil en altijd geconnecteerd.

De pijler van de ontwikkeling was de wens van de ingenieurs om hem het gebruiksgemak van een smartphone te geven, om hetzelfde concept om te zetten naar de automobielindustrie. Dit was het uitgangspunt voor het technologische "ecosysteem" van de New 500, dat erop gericht was om klanten op een intuïtieve manier te helpen bij het gebruik van een auto. Het doel was om alle domoticasystemen die het leven gemakkelijker en aangenamer maken, over te brengen naar de New 500: van een wifi-hotspot naar de Alexa-stemassistent.