artikel headerimage

27/10/2020

De nieuwe Abarth 595 Scorpioneoro

Een beperkte serie van 2.000 exemplaren, nu beschikbaar op de Belgische en Luxemburgse markt.

De Abarth 595 Scorpioneoro is een gelimiteerde serie geproduceerd in 2.000 exemplaren, als eerbetoon aan de exclusieve A112 Abarth "Gold Ring", beter bekend bij de fans als de A112 Abarth "Targa Oro". Een uiterst exclusieve auto, waarvan in 1979 slechts 150 modellen werden geproduceerd, allemaal met een zwarte kleurstelling, goudkleurige details, verfijnde interieurs en een breed scala aan standaarduitrustingen, in overeenstemming met de Italiaanse traditie van de "granturismo".

Abarth 595 Scorpioneoro

De exclusieve Abarth 595 Scorpioneoro vertegenwoordigt de perfecte combinatie van levensstijl en prestaties. Hij is ontworpen voor degenen die comfort willen in hun dagelijks gebruik van de auto en verfijnde details, zonder daarbij in te boeten aan prestaties. Onder de motorkap levert de 165 pk een vermogen/gewichtsverhouding van 6,5 kg/pk en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 7,3 seconden. De Euro6D TEMP-goedgekeurde 1.4 T-jetmotor wordt gecombineerd met een mechanische versnellingsbak, maar kan op aanvraag ook worden uitgerust met een Abarth gerobotiseerde sequentiële versnellingsbak met op het stuur gemonteerde peddelschakelaars. Zijn adrenalinegehalte is perfect afgestemd op een unieke en onderscheidende uitstraling, als eerbetoon aan de exclusieve A112 Abarth "Gold Ring" uit 1979, beter bekend als de A112 Abarth "Targa Oro". Dit model werd gekenmerkt door zijn zwarte kleurstelling, goudkleurige details op de carrosserie en glanzende lichtmetalen velgen. De zeldzame modellen die vandaag de dag nog steeds bestaan, zijn zeer gewild bij verzamelaars.

De speciale serie Abarth 595 Scorpioneoro is net zo indrukwekkend als dit "collector's item", geproduceerd in een gelimiteerde oplage en met een prestigieuze genummerde badge in de bestuurderszetel. De nieuwe speciale serie is voorzien van exclusieve details. Aan de buitenkant is hij herkenbaar aan de zwarte Scorpione kleurstelling - op verzoek verkrijgbaar in Podium Blue, Racing White en Record Gray. Het matzwarte ruitpatroon op het dak past perfect bij de teergrijze afwerking van de handgrepen, de spiegelbehuizingen en de front- en achterdiffusoren. Om zijn stijl nog meer te benadrukken, bevat deze nieuwe speciale serie goudkleurige details, zoals de schorpioen op de motorkap, de aankleding van ket koetswerk en de 17" lichtmetalen velgen, die op verzoek ook verkrijgbaar zijn in zwarte afwerking, met een gouden schorpioen in de wielvelgen.

Binnenin zijn er de nieuwe Abarth "Scorpionflage" sportstoelen met zwarte lederen bekleding en een achterbank in technisch materiaal om de inzittenden beter te ondersteunen in geval van de meest sportieve rijomstandigheden. Op de hoofdsteunen van de voorstoelen is het opschrift "Scorpioneoro" geborduurd met de Italiaanse vlag en Abarth-borduurwerk. De nieuwe stoelen worden gecombineerd met het Scorpion Black dashboard met matzwarte details, evenals de gouden plaat van de centrale tunnel en aangepaste tapijten.

Als klap op de vuurpijl biedt de Scorpioneoro Abarth 595 het beste infotainment op de markt: het UconnectTM 7" HD systeem met Apple CarPlay en Google Android AutoTM* - een snel platform met high-definition display, GPS en DAB digitale radio - en het geavanceerde audiosysteem BeatsAudio™. Deze laatste, met een totaal vermogen van 480 W, bevat een achtkanaals digitale versterker met een state-of-the-art egalisatiealgoritme dat het volledige geluidsspectrum van een studio-opname kan weergeven.

Tot slot is er een speciale limited edition chronograaf horloge gemaakt door Breil, gewijd aan de nieuwe Abarth 595 Scorpioneoro speciale serie, die een ingeslepen afbeelding van het gouden Scorpion logo bevat.