Bijstand
Ons aanbod
Showrooms
artikel headerimage

29/9/2020

Jeep® viert 80-jarig bestaan

Jeep® viert 80-jarig bestaan met opvallende speciale edities

2021 wordt een bijzonder jaar voor het merk Jeep®, dat 80 jaar leiderschap op het vlak van 4x4, openluchtvrijheid en avontuur viert. Het merk zag het levenslicht in 1941 en geldt als pionier van diverse nieuwe segmenten en technologieën. De legende begon met de Willys-MB, de allereerste in serie gebouwde terreinwagen, en werd in 1949 voortgezet met de lancering van de vierwielaangedreven Willys Wagon, een SUV (Sport Utility Vehicle) avant la lettre.

In Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) zullen de festiviteiten voor de tachtigste verjaardag van het merk over heel 2021 worden gespreid en worden er vanaf begin januari speciale evenementen georganiseerd om klanten en fans dichter bij het erfgoed en het merk te brengen. De mijlpaal zal ook worden gevierd met een reeks opvallende ‘80th Anniversary’-modellen.

Deze wagens onderscheiden zich door hun specifieke designaccenten en uitrusting, met onder meer opvallende zetels, unieke velgen en speciale herdenkingslogo’s. Ze worden aangedreven door verbrandingsmotoren en het oplaadbare hybridesysteem van Jeep. en Bbovendien staan ze bol van de geavanceerde technologieën en veiligheidsvoorzieningen en zetten ze de ongeëvenaarde 4x4-capaciteiten van Jeep in de verf. De speciale ‘80th Anniversary’-uitvoeringen voor de EMEA-zone worden eind 2020 en begin 2021 in de Jeep-showrooms van de hele regio verwacht.

Terwijl Jeep zijn achtste decennium viert, gaat het de volgende spannende fase in zijn legendarische geschiedenis in. Het merk onderstreept zijn engagement op het gebied van elektrificering met diverse oplaadbare hybridemodellen: de Jeep Renegade 4xe en Compass 4xe werden deze zomer in de EMEA-zone gelanceerd als eerste Jeep-modellen met oplaadbare hybridetechnologie, en de Jeep Wrangler 4xe debuteerde de eerste week van september in Detroit. De komende jaren zal Jeep van elk model in zijn bekroonde SUV-gamma een geëlektrificeerde versie afleiden. Dat sluit aan bij de merkambitie om marktleider te worden in technologieën voor een milieuvriendelijkere mobiliteit.

Alle geëlektrificeerde Jeep-modellen krijgen het 4xe-logo, dat steunt op de pijlers efficiëntie, prestaties, verantwoordelijkheid, terreincapaciteiten en zelfvertrouwen voor de bestuurder. De 4x-modellen van Jeep belichamen een moderne visie op topcapaciteiten, die het beste evenwicht ooit tussen efficiëntie, rijplezier en respect voor het milieu garanderen.