Bijstand
Ons aanbod
Showrooms
artikel headerimage

29/9/2020

Gelukkige verjaardag, Panda

Alle ‘slimme oplossingen’ die de Panda gedurende zijn eerste 40 jaar uniek, veelzijdig en functioneel hebben gemaakt

Door de jaren heen heeft de Panda zijn reputatie als auto voor elke gelegenheid opgebouwd op basis van zijn veelzijdige en uiterst functionele karakter, waardoor hij geschikt is voor de meest uiteenlopende toepassingen en avonturen. Klanten die gedurende 40 jaar voor de Panda zijn blijven kiezen vanwege zijn compacte afmetingen, karakter, toegankelijkheid, betaalbaarheid en plezier weten dat maar al te goed. Tal van voordelen, samengepakt in een kleine, rechthoekige box. Om meer te weten te komen over alle slimme oplossingen die van hem gedurende drie generaties zo’n succes hebben gemaakt, ging Luca Napolitano, hoofd van de merken Fiat, Lancia & Abarth in de EMEA-zone, naar de Heritage Hub in Mirafiori, voor een gesprek met Roberto Giolito, hoofd van Heritage in de EMEA-zone.“In deze video keren we terug in de tijd om samen te weten te komen waarom de Panda bekendstond als de auto met de ‘slimme oplossingen’,” aldus Luca Napolitano. “Van generatie op generatie heeft de stadswagen van Fiat altijd al indruk weten te maken met zijn originele kenmerken, bedacht en ontworpen om het leven aan boord te verbeteren, met een ideaal evenwicht tussen vorm en functie. De modulaire zetels, de achterklep en de vlakke kofferruimte zijn maar enkele van de ‘slimme oplossingen’ die van de Panda zo’n indrukwekkend succes hebben gemaakt. In elk opzicht een succes: de Fiat Panda is de meest verkochte auto op de Italiaanse markt en concurreert in Europa met de Fiat 500 als koploper in het segment van de kleine stadswagens. We zeggen vaak dat de Panda het functionele icoon van ons gamma is, de meest rationele, toegankelijke en democratische auto van Fiat, en nu begrijpen we waarom.”

“Ruimte, compacte afmetingen, karakter, veelzijdigheid, betaalbaarheid, plezier en functionaliteit, dat is waar mensen naar op zoek zijn in een auto. De Panda heeft het allemaal, en meer,” aldus Roberto Giolito. “Want de Panda is een archetype, een toonaangevend model wat betreft functionaliteit en gebruiksvrijheid. Denk maar aan de interieurs: ‘vol van niets’. Het is een ruimte die je kunt vullen zoals je wilt. Bijvoorbeeld het briljante open vak in het dashboard van de huidige Panda. Hoewel het vanuit ontwerpoogpunt complex is, is het zeer gebruiksvriendelijk. En wat kunnen we zeggen over zijn ramen? Ze geven je een constant 360°-zicht dankzij een andere ‘slimme oplossing’: de achterlichten. We horen tegenwoordig veel over autonoom rijden, maar de Panda biedt al jarenlang een ‘dodehoekmonitor’ aan. Het enige verschil is dat hij analoog is.”

Wat betreft de ‘slimme oplossingen’ van vandaag, is het belangrijk om op te merken dat de Panda als eerste stadswagen een noodstopsysteem kreeg en als eerste uitgerust werd met de smartphonehouder ‘Cradle’. Waze-navigatie werd voor het eerst geïntegreerd in de Panda UConnect-app om de auto nog meer op sociale media en multimedia te richten. Het nieuwste kenmerk is het D-Fence by Mopar Pack, dat in mei gelanceerd werd, met een performante filter voor de passagiersruimte, een luchtreiniger en een uv-lamp, om het interieur van de auto te zuiveren en tot 99% van de bacteriën te elimineren. En hoe kunnen we vergeten dat de Panda als eerste kleine stadswagen een mobiele hotspot is, dankzij de ingebouwde Wi-Fi by Wind. Zo verzekert hij de connectiviteit voor alle inzittenden.

Dat is de magie van de Panda: een eigentijdse auto, die steeds trouw blijft aan zijn tijd, van generatie op generatie. Deze auto geeft het hele gezin bewegingsvrijheid, heeft zijn wil om te verrassen nooit verloren en is nu ook verkrijgbaar in de Panda Easy Hybrid-versie, waardoor hij de meest toegankelijke hybride op de markt is. Het nieuwe model biedt immers alle voordelen van een efficiënte, compacte, lichte en toegankelijke hybrideaandrijving. Kortom, hij is de ideale stadswagen en sluit perfect aan bij de benadering die Fiat de voorbije 120 jaar hanteerde: een steeds duurzamere pionier van technologie en een vernieuwer inzake mobiliteit.