Bijstand
Ons aanbod
Showrooms
artikel headerimage

10/9/2020

Olivier François achter het stuur van de Fiat New 500 : wereld-première van de eerste proefrit. De bestellingen voor de "la Prima" berline zijn geopend.

Op de dag dat de bestellingen voor de New 500 "la Prima" berline werden geopend, vertelt Olivier François - President Fiat Brand Global - het verhaal van de New 500 en zijn eerste testrit.

Om de ziel van een auto echt te begrijpen, moet je er zelf in rijden. Stap aan boord, maak je vertrouwd met de interieurs, laat je in de stoel vastgrijpen, neem het stuurwiel in je handen en start de auto. In de video waarin de eerste testrit wordt gepresenteerd, wilde Olivier François - President Fiat Brand Global - alle fans van de 500 op de best mogelijke manier meenemen naar de New 500 "la Prima", om als eerste de FCA-stadsauto zonder CO2-uitstoot te ervaren, waarbij hij de symbolische locaties in Turijn die geschiedenis hebben gemaakt voor Fiat's icoon, voorbijrijdt.

"Meestal nemen we voor het eerst een nieuwe auto op de weg met alle camera's uit. Maar voor de New 500 heb ik besloten om jou mee te nemen! De eerste proefrit van de New Fiat 500," vertelt Olivier François, "is een heel bijzonder moment, zelfs een beetje magisch. Een 'visie' die uitkomt. Teamwork krijgt vorm. Om eerlijk te zijn is het ook een zeer uitdagend moment". Olivier François 'neemt' het publiek mee op een ontdekkingsreis naar de vele wonderen van het juweel van schoonheid, innovatie, technologie en duurzaamheid dat de New 500 is.Een spannende reis, die begint bij de Mirafiori-fabriek, waar de New 500 wordt geproduceerd: in zijn 81 jaar heeft het Mirafiori-complex geschiedenis geschreven in de Italiaanse en wereldwijde automobielindustrie. De fabriek in Turijn, die in 1939 werd geopend, markeerde het begin van de moderne productie voor Fiat en is nog steeds een van de langstlopende Europese automobielfabrieken. Een nieuw hoofdstuk begint nu met de productie van de derde generatie Fiat 500: FCA heeft een nieuwe transformatie ontwikkeld, beginnend bij het kloppende hart van de ontwikkeling en de productie ervan. Ongeveer 1.200 mensen zullen aan de productie van de New 500 werken, terwijl de productiecapaciteit 80.000 eenheden per jaar zal bedragen, die indien nodig kunnen toenemen. In totaal - de kosten van ontwerp, ontwikkeling en engineering en de bouw van de productielijn - vertegenwoordigt het een investering van meer dan 700 miljoen euro. De New 500 wordt in Turijn ontworpen en gebouwd: een product dat echt "Made at Fiat" en "Made in Turin" is.

De volgende passage van de testrit aan boord van de New 500 is Lingotto, de voormalige Fiat-fabriek met een testpiste op het dak, de plaats waar de kwaliteitstesten voor de eerste generatie Fiat 500 worden uitgevoerd. De fabriek is nu omgebouwd tot een museum, de thuisbasis van de Pinacoteca Agnelli kunstgalerie. Op de vierde verdieping bevindt zich de "Virtuele Casa 500", een online tentoonstelling om de volledige opening van de Casa 500 voor het publiek in het voorjaar van 2021 te bekijken.

De reis van Olivier François aan boord van de elektrische 500 gaat verder langs de boulevards van de hoofdstad van Piemonte aan de voet van de Alpen en eindigt op de Monte dei Cappuccini, dicht bij het stadscentrum, op de rechteroever van de rivier de Po, met een adembenemend uitzicht op de stad en de Alpen. Een verbazingwekkende plek, om de helderblauwe hemel van een prachtige zomerdag te bewonderen. "Sinds het einde van de lockdown hebben we allemaal geleerd om het leven in de buitenlucht nog meer te waarderen en de kostbaarheid van de omgeving om ons heen", vervolgt Olivier François. "Het behoud van onze omgeving is onze taak."

Nog een reden om te kiezen voor de New 500: mooi, innovatief en ecologisch. Een milieuvriendelijke auto, die voldoet aan de eisen van klanten die de auto van de toekomst willen rijden, met zijn Italiaanse smaak en elegantie. De bestellingen voor de cabrio "la Prima" werden in juli geopend, een doorslaand succes, wat blijkt uit een gestage toename van het aantal bestellingen. Vanaf vandaag kunnen klanten bij alle Fiat-dealers ook de nieuwe 500 "la Prima" berline bestellen: de 500 berline met neutrale CO2-uitstoot.

De New 500 berline is voorzien van een geraffineerd panoramisch glazen zonnedak, om het passagierscompartiment te overspoelen met licht, wat het comfort tijdens het rijden en het welzijn aan boord ten goede komt. Naast het panoramische zonnedak onderscheidt de achterkant van de New 500 "la Prima" berline zich door zijn achterklep en een nieuwe, nu meer uitgesproken spoiler, om de aerodynamische efficiëntie te verbeteren. Het model is verkrijgbaar in drie exclusieve kleuren, geïnspireerd op de fundamentele elementen van de natuur: Ocean Green (parelmoer), dat doet denken aan de zee; Mineral Grey (metaal), voor de aarde; en Celestial Blue (drielaags), voor de lucht. Extra's zijn onder andere volledige LED-koplampen, 17" diamantgeslepen wielen, verchroomde inzetstukken op de ramen en zijpanelen en de bekleding van het dashboard en de stoelen in eco-leder.

Standaard uitgerust met de meest innovatieve Advanced Driver-Assistance Systems (ADAS) - inclusief iACC (Intelligent Adaptive Cruise Control), om te remmen of te versnellen in reactie op elk obstakel dat het tegenkomt; Lane Centering, om het voertuig in het midden van de rijstrook te houden, op voorwaarde dat de markeringen correct worden gedetecteerd; Intelligent Speed Assist, die detecteerbare snelheidslimieten afleest en aanbeveelt om deze toe te passen; Urban Blind Spot, dat gebruik maakt van ultrasone sensoren om de dode hoeken te controleren en u te adviseren met een driehoekig waarschuwingslicht als er andere voertuigen in de buurt komen; Attention Assist, dat waarschuwingen op het display geeft en aanbeveelt om te stoppen en een pauze in te lassen als u moe bent; en 360°-sensoren, die een dronezicht bieden om obstakels te vermijden bij het parkeren of het uitvoeren van complexe manoeuvres - de nieuwe 500 "la Prima" berline is de eerste auto in zijn segment die beschikt over autonoom rijden op niveau 2 en introduceert het nieuwe UConnect 5 infotainmentsysteem: 7” TFT Display, 10,25" Touch Screen NAV, DAB Radio, Wireless CarPlay / Android Auto, met de Uconnect Box standaard voorgeïnstalleerd om een suite van innovatieve aangesloten Uconnect Services te bieden - die hun debuut maken in de New 500 "la Prima" cabrio en berline - inclusief 'over-the-air' kaartupdates en de optie om met uw auto te communiceren met behulp van Amazon Alexa voice assistant technologie.

Maar het is de actieradius en de kortere laadtijd die het verschil maken: de lithium-ion-accu's met een capaciteit van 42 kWh geven de New 500 een actieradius tot 320 km in de WLTP-combinatiecyclus en tot 458 km in de stadscyclus. Om de laadtijd te optimaliseren is de New 500 "la Prima" berline standaard voorzien van DC-snelle lading tot 85 kW, zodat de accu zeer snel kan worden opgeladen. Zo duurt het bijvoorbeeld maar 5 minuten - net als bij het drinken van een koffie - om voldoende energiereserve op te bouwen om 50 kilometer binnen de stad af te leggen, meer dan nodig is voor gemiddeld dagelijks gebruik. En met snel opladen kan de accu in slechts 35 minuten tot 80% worden aangevuld.

De New 500 "la Prima" berline is dan ook een waar staaltje van stijl en technologie, direct gericht op liefhebbers van schoonheid, creativiteit en innovatie. Net als de vorige generaties bewijzen de statistieken dat het nieuwe volledig elektrische model een andere internationale ster is: de pre-reserveringscijfers voor de cabrio- en berlineversies laten zien dat meer dan 80% van de online aanvragen uit het buitenland komen.

In Italië heeft de New 500 "la Prima" cabrio - waarvan de genummerde versie in de boekingsfase onmiddellijk uitverkocht was - in juli en augustus de hoofdrol gespeeld in de "Tour AntePrima", een reeks evenementen bij Fiat-dealers met één-op-één-presentaties voor klanten die al eerder hadden geboekt. Meer dan 40 dealers in heel Italië zijn bij de bijeenkomst betrokken geweest om de New 500 van dichtbij mee te maken en zich in alle details te verdiepen. Elke dag werd afgesloten met een exclusief 'Only on Invitation' event. Talloze fans en geïnteresseerden hebben deze tournee tot een succes gemaakt, zozeer zelfs dat deze op 17 augustus werd uitgebreid naar de Duitse markt, en met de opening van drie "Casa 500" in Frankrijk.